kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Recep Önal: Fon'un çalışmaları beklenmeli
Ekonomİden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, Merkez Bankası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen 5 bankanın gerçek bilançosunu çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalara hiçbir müdahalede bulunulmadığını söyledi.

Önal, "Türkiye, özerk kurumlarına saygı göstermeli ve işlerine karışmamalı" dedi.

Önal, "Fon'daki bankaların genel müdürlerini davet edip, konuşacak mısınız?" sorusu üzerine, "O işi Merkez Bankası Başkanı yaptı. Ancak biz de siyasi sorumluluğumuz gereği, yürütülen çalışmaları ve ortaya çıkacak model önerilerini değerlendirmeye alacağız" yanıtını verdi.

Önal, "Yabancı bankaların Fon'daki bankalarla ilgilendikleri bilgisi vardı. Son gelişme nedir?" yönündeki soruya ise "Önce bilanço çıksın. Teklifler, alternatifler değerlendirilir" karşılığını verdi.

Denetçiler çalışıyor
Öte yandan Fon'a devredilen Egebank, Esbank, Yaşarbank, Yurtbank ve Sümerbank'ta, gerçekçi bilançonun hazırlanması için Bağımsız Denetim Şirketleri görevlendirdi. Bağımsız denetçilerin, bilanço çalışmalarını en geç Şubat ayı ortasına kadar tamamlamaları ve 15 Şubat'tan itibaren 5 bankanın yeniden özel sektöre kazandırılması için geliştirilen formüllerin hükümet düzeyinde değerlendirmeye alınması bekleniyor.

Bu arada Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in Fon'daki bankaların başına getirilen genel müdürlerle yaptığı toplantıda, "Aranızda faiz yarışı yapmayın. Bankaların birbirlerinden olan alacakları için karşılıklı görüşme içinde çözüm bulmaya çalışın. Sorun olduğunda bizimle temas edin" direktifini verdiği belirlendi.

35 trilyon liralık "Off Shore Hesabı", mevduat sahiplerine iade etmeye çalışan Yurtbank yönetimi ise eski patron Ali Balkaner'in Çamlıca'daki villarını ve Bayramoğlu'ndaki arsalarını gezerek bilgi aldılar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır