kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mobius'un medya ilgisi
Templeton Fonunun patronu Mobious, Türkiye'de sağlanacak istikrar sonrası en büyük faydayı medya ve internetin sektörlerinde oluşacağını söyledi

Medya sektörünün ve Internet'in öneminin giderek artacağına olan inanç, dünyanın en önemli fonlarından biri olan Hong Kong merkezli Templeton fonunun yöneticisi Mark Mobius'u da bu alanda yatırım yapmaya itti. Türk pazarına ilk büyük alıcı olarak gelen fon yöneticisi olarak bilinen Templeton, gelişmekte olan pazarlarda yaptıkları yatırımlarla tanınıyor. Mobius, Türkiye'de sağlanmaya çalışılan istikrar ortamından en büyük faydayı medya ve internetin sağlayacağını düşünüyor. Global Menkul Değerler'in daveti ile Türkiye'ye gelen Mobius, incelemelerde bulunmak için geldiği İstanbul'da sorularımızı yanıtladı.

* Türk ekononosininin gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gidişat gayet iyi. Hükümet doğru yolda. Bütçeyi dengelemeye ve Türk Lirası'nı stabil tutmaya çalıyor. Koalisyonu oluşturan partilerin programı uygulama konusundaki niyetleri takdire değer. Koalisyon birlikte çalışma niyetini de ortaya koydu. Şimdiki soru bu hükümetin bu programı yürütmekte başarılı olup olmayacağı yönünde. Ben pozitif düşünüyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum.

* Türkiye'de medya sektörüyle neden ilgilenmeye başladınız?

Medya sektörüne yatırım yapmayı düşünüyoruz. Çünkü medya ve internetin 2000'li yıllarda global dünyada çok önemli olacağına inanıyoruz. Medya Holding'in internet sektörüne girdiğini görmekten de mutluyuz. Bu sektörün çok çabuk büyüyeceği ortada.

* Türkiye'nin geleceği hakkındaki görüşleriniz neler?

Türkiye'nin geleceğini çok iyi görüyoruz. Türkiye'nin, Orta Doğu ile Avrupa arasında çok stratejik bir rolü var. Yüksek nüfusu, malların satışı için büyük bir pazar oluşturuyor. Türkiye Avrupa Birliği'ne yakınlaştıkça, Türk ekonomisinin ve borsanın pozitif yönde etkileneceğini düşünüyoruz.

* Sizce, İMKB'nin yükselişi sürecek mi?

Borsa yükseliyor ama hala daha fazla yükselebilmesi için imkan olduğunu düşünüyorum. Pek çok şirket borsaya geliyor. Borsaya açılan şirketlerin sayısının daha da artmasını bekliyorum. Ama hala Borsa'da yapılmamış olan bazı düzenlemeler olduğunu düşünüyoruz ve bunların başında da azınlık haklarının korunması geliyor. Halka açık şirketlerin yönetimi konusunda da düzenleme yapılması gerekiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır