kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Citibank banka istedi
Citibank Grup Başkan Yardımcısı Rhodes Fon'daki bankalardan almak istediklerini Başbakan'a iletti

Dün Davos'ta yoğun bir gündemi olan Başbakan Bülent Ecevit Citibank Grup Başkan Yardımcısı Willam Rhodes ile görüştü. Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ve Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'in de katıldığı görüşmede Rhodes Ecevit'e Türkiye'de banka satın alma isteklerini iletti. NTV televizyonunun haberine göre Rhodes Fon'a devredilen bankalardan birini almak istediklerini Başbakan'a ilettiklen sonra, Ecevit resmi temaslara hemen geçilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Bülent Ecevit, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında ilk konuşmasını dün sabah yaptı. Ecevit, "Ekonomi Değil Toplum" konulu oturuma George Soros'un da aralarında bulunduğu 4 konuşmacıyla birlikte katıldı ve yaklaşık 5 dakika süren bir sunuş yaptı. Ecevit sunuşunda "Globalizasyon ve pazar ekonomisi sosyal politikalarla güçlendirilmelidir. Refahla birlikte sosyal adalet ve ahlak da gerekir" dedi.

Başbakan, pazar ekonomisinin doğası itibariyle ahlak ve sosyal adalet sorunlarına cevap veremeyeceğine dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Onu insan hakları ve sosyal haklarla tamamlamak gerekir. Otoriter komünist rejimler, globalizasyon ve pazar ekonomisinin karşısında çöktüler. Fakat oradaki halklar, bazı noktalarda henüz eski dönemlerdeki düzeylerin altındalar."

Başbakan Bülent Ecevit'in sosyal politikaların ön plana çıkarılması önerisine Soros da destek verdi. Soros devletlerin iş koşullarıyla ilgili ortak bir zemin yaratması, sosyal haklar konusunda uluslararası işbirliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Samurai'den borçlanacak
Hazİne Müsteşarı Selçuk Demiralp, Hazine'nin dolar ve Euro cinsinden başarı ile borçlandığını belirterek, üçüncü borçlanmayı da Japon samurai piyasasından yapmayı planladıklarını söyledi. Demiralp, Davos'ta yaptığı açıklamada, henüz miktarın ve ne zaman borçlanmaya çıkılacağının belli olmadığını bildirdi. Selçuk Demiralp, Japon kredi kuruluşu JCR'nin Türkiye hakkında vereceği rapora göre miktarın belli olacağını vurguladı. Demiralp, bu çerçevede Mart ayı ortalarında Japonya'ya gidecegini kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır