kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk-Yunan barışı bize gurur verdi
Amerika Başkanı Bill Clinton, görevinin son yılına girerken yaptığı "Birliğin Durumu" adlı ulusa sesleniş konuşmasında ülkesinin refah düzeyinin son 7 yılda hiç olmadığı kadar yükseldiğini anlatarak 21'inci yüzyılın stratejik önceliklerinin altını çizdi.

Son iki yıldaki Birliğin Durumu konuşmaları Monica skandalının gölgesinde geçmesine rağmen Başkan son konuşmasında oldukça rahat ve neşeliydi. Clinton, Amerika'nın barış için çaba gösterdiği bölgeleri anlatırken şöyle konuştu:

Ortadoğu'da kapsamlı bir barışa şimdiye kadar olduğundan daha fazla yaklaşılmasında, Kuzey İrlanda'da barışın sağlanmasında, Doğu Timor ve Afrika'da barış için çalışılmasında, Yunanistan ile Türkiye arasında ve Kıbrıs'ta uzlaşma ortamı sağlanmasında, Hindistan ile Pakistan krizinin giderilmesi için çalışılmasında, insan hakları ve dini özgürlüklerin savunulmasında Amerika'nın oynadığı rolden gurur duymalıyız.

ÇİN'E ÖNCELİK
Clinton, öncelikli dış politika hedefleri arasında, Çin ve Rusya'da demokrasi ve istikrarın geliştirilmesi ile teröristlerin yüksek teknolojik silahlara ulaşmasının engellenmesini saydı. Clinton'ın Kongre'de yaptığı konuşma Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin büyük çoğunluğunun yanı sıra üst düzey yönetim tarafından izlendi. İzleyiciler Başkan'ı sık sık ayakta alkışladılar.

SAVAŞ SÜZAL-WASHINGTON


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır