kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Piyangoyu Başkan kazandı
Zimbabwe'de devlet bankasının düzenlediği piyangoyu Devlet Başkanı Mugabe'nin kazanması "torpil var mı?" tartışması başlattı

Afrika ülkelerinden Zimbabwe'nin Devlet Başkanı Robert Mugabe, devlet bankasının müşterileri arasında düzenlediği piyangodan büyük ikramiyeyi kazandı. Piyango çekilişinin ilk ayağında bin 700 sterlinlik (yaklaşık 1.5 milyar lira) büyük ikramiyeyi devlet başkanının kazanması "torpil mi var?" söylentilerine yol açtı.

Zimbabwe Banking Corporation adlı devlet bankası bu ayın piyango talihlilerini açıklarken, "Bankamızda hesabı olan Başkan'ın ismi de ikramiye kazananlar arasında" denildi.

Mugabe, çekiliş sonuçları açıklandığı anda Kongo'daki savaşın tartışıldığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin toplantısındaydı. Mugabe'nin talihliler arasında olması bir yandan dedikodulara yol açarken, ülkenin istatistikçileri de Başkan'ın kazanma olasılığını hesaplamaya giriştiler. Piyangoya katılma kurallarına göre, hesabında 5 bin Zimbabwe doları (yaklaşık 75 milyon lira) bulunan müşteriler piyango bileti almaya hak kazanıyorlar. Ve hesaplarındaki her ekstra 5 bin dolar için de ayrıca bilet hakları var.

PARALARI YURTDIŞINDA
İstatistikçiler, "Başkan Mugabe de yerel bir efsanenin para sahibi olduğu kadar zenginse yeterince bilet almıştır. Böylece diğer müşterileri ekarte edebilmiştir" diyerek Başkan'ın kazanma olasılığının yüksek olduğunu vurguluyor. Bu teze karşı çıkanlar ise "Mugabe parasını Zimbabwe bankalarında tutmuyordur. Bu yüzden o kadar da bilet almamıştır. Öyle olsa bile onun çekilişe dahil edilmemesi gerekirdi" diyorlar.

Eşcinsellerin düşmanı
1980'de başbakan olarak başa geçen 1987'den itibaren de Devlet Başkanı olan Robert Mugabe, aldığı radikal kararlarıyla tanınıyor. 1980'de Zimbabwe'ye bağımsızlığını kazandırıp, beyazları ülkeden kovdu. Hatta iki yıl önce beyazların elindeki toprakları alıp zenci çiftçilere verdi. Ancak Mugabe asıl olarak eşcinsellere olan düşmanlığıyla tanınıyor. BM toplantısında İngiltere Başbakanı Tony Blair'i kabinesinde 3 homoseksüel bulundurmakla suçlayan Mugabe Birleşik Krallık'ı da Birleşik Eşcinsel Krallığı olarak nitelendiriyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır