kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Önce Apo sonra yasalar
İlk olarak Milletvekilleri, Apo kararı hakkında bilgilendirilecek. Sonra kira ve tahkim tasarıları ele alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yaklaşık 20 günlük bir tatilin ardından yarın çalışmalarına başlıyor. TBMM'de ilk olarak Abdullah Öcalan hakkında liderler zirvesinde alınan karar konusunda Milletvekilleri bilgilendirilecek. Hükümet adına yapılacak konuşmadan sonra, siyasi parti grup temsilcileri de kürsüye çıkacak.

2000 Mali Yılı Bütçesi'ni kabul ettikten sonra tatil yapan Meclis, bu haftadan itibaren yoğun bir çalışma dönemine giriyor. TBMM yeni yılın ilk çalışma haftasına, hükümetin enflasyonla mücadele programı çerçevesinde gündeme getirdiği kira artışlarını yüzde 25'le sınırlayan yasa tasarısını görüşerek başlayacak. Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak tasarının ardından da öncelikli olarak Genel Kurul gündemine getirilecek.

MERVE MADDESİ
TBMM İçtüzüğü'ne "Meclis çalışmalarına başı açık katılma zorunluluğu" getiren bir hüküm konulması yönünde koalisyon ortakları arasında varılan uzlaşma gereğince Anayasa Komisyonu'nun bu hafta toplantıya çağırılması bekleniyor. Daha önce komisyonda görüşülerek kabul edilen giyimle ilgili madde için "Tekrir-i müzakere" istenileceği ve bu maddenin varılan mutabakat doğrultusunda yeniden düzenleneceği kaydedildi.Meclis, bu hafta, daha önce kabul edilen tahkimle ilgili yasada da bir düzeltme yapacak. Tahkimin geçmişe dönük olarak da uygulanmasına olanak sağlayan düzenleme Salı günü Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu çalışmalarına Telekom'un özeleştirilmesine yönelik altyapı düzenlemelerini içeren tasarıyı görüşerek başlayacak. Kamuoyunda "Kıyak emeklilik" olarak isimlendirilen ve görüşülmeyi bekleyen teklif varılacak bir uzlaşma doğrultusunda değiştirilmesi durumunda ele alınacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır