kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Grip, Türk'e vız gelir!..
Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ilginç bir tez daha ortaya attı. Türkiye'de görülen grip mikrobunun, "Sydney değil Koksaki" olarak tespit edildiğini iddia etti. Durmuş, "Benim ülkem, benim insanım doğal aşılı" dedi

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, grip hastalığına farklı bir yaklaşım getirdi. Her grip olanın Sydney gribine yakalanmadığını belirten Durmuş, mikropla ilgili incelemelerin sürdüğünü hatırlatarak, Türk insanı "doğuştan aşılı" olduğu için, fazla korkulmamasını istedi. Durmuş, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nin grip mikrobu üzerinde yaptığı ilk incelemede, Koksaki denilen virüs tipinin tespit edildiğini kaydetti.

Durmuş, "Türkiye'de aşılama yapmaya da fazla gerek yok. Çünkü benim ülkem, benim insanım doğal aşılı. Yaşama koşulları, taşı, toprağı açısından insanlar bazı mikroplara karşı bağışıklık kazanmışlar" dedi.

AŞI BAŞKA BAHARA
Grip aşısının sonbahar aylarında yaptırılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, uyarılarda bulundu: "Gripten korunmak için toplumsal geçişin yoğun olduğu yerlerden uzak durmak gerekir. Odaların sık sık havalandırılmasında fayda vardır. Havalandırma olmadığında virüs oranı artar. Kan dolaşımını hızlandırmak, mukoza ve solunumu kolaylaştırmak için bol sıvı almakta fayda vardır. Gelişigüzel antibiyotik hapı kullanmak gribe iyi gelmediği gibi mikroplara olan direnci zayıflatabilir."

ÖPÜŞMEYİN
Tokalaşma ve öpüşmeden de uzak durulmasını isteyen Durmuş, özellikle politikacıların büyük bir risk altında bulunduklarını hatırlattı. Durmuş, "Politikacılar öpüp, tokalaşmayınca 'kendini beğenmiş' diye tepki gösteriliyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Anadolu gezisine çıktığında, vatandaş bir sarılıyor ki, yapışıyor bırakmıyor. Çok zaman ayırmakta güçlük çekiyoruz. Vatandaşla bu tür temastan uzak durmak gerekiyor. Ama politikacı bundan kendisini sakınamıyor. Vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerekiyor" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır