kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Az bile yazmışsınız'
20 bin geçici işçinin maaşını, ağaç kesilerek ödenmesinin çok vahim olduğunu söyleyen Bakan Çağan, "İlk etapta 28 orman işletmesini kapatacağız" dedi

Orman Bakanı Nami Çağan, geçici işçilerin maaşlarının, ağaç kesilerek döner sermayeye sağlanan gelir ile ödenmesi konusunun çok önemli bir sorun olduğunu belirterek, SABAH'a teşekkür etti. Çağan, "Az bile yazmışsınız. Ortada gerçekten çok vahim bir durum var" dedi. Orman konusunda, önümüzdeki günlerde bir dizi önlem alacaklarını belirten Bakan Çağan, "İlk etapta orman işçilerinin genel bütçeye dahil edilmeleri konusunu Bakanlar Kurulu'na getireceğiz. Bu sorunu gerekirse yasa çıkararak mutlaka çözeceğiz" dedi. Bakan SABAH'a şunları söyledi:

28 ORMAN İŞLETMESİ...
"Ormanlarla ilgili yapacağımız ikinci iş, 28 orman işletmesini kapatmak olacak. Geçmiş yıllarda, politik nedenlerle orman olmayan yerlere bile orman işletmeleri açılmış. Bunların her birinde yüzlerce kişi çalışıyor. Bir diğer sorun da ithal ürünlerle ilgili. Türkiye 1988 yılında kapitülasyondan daha kötü birşey yapmış. Orman ürünleri ithalatından fon almamaya başlamış. Buna karşın bizim orman üreticilerimizin ürettiği ürünlerden fon almaya başlamışız. Yani rekabeti kendi üreticimiz aleyhine bozmuşuz. Rus ve Ukraynalı üreticileri desteklemişiz. Bunun sonucunda iç piyasada ithal orman ürünleri hakim olmuş. Bizim stoklarımız büyüdükçe büyümüş. Şimdi ithal orman ürünlerine fon koyarak, bu kapitülasyondan da beter uygulamayı kaldıracağız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır