kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

KİT'lerin kârları artacak
İşletmeci Kamu İktisadi Teşekkülleri'nde (KİT) 1996-2000 döneminde personel sayısı yüzde 7.7 azalırken, dönem kârlarının 12.8 kat artması bekleniyor. 2000 Yılı Programı esas alınarak yapılan hesaplamalara göre, özelleştirme kapsamındakiler dahil, işletmeci KİT'lerin bu yılki personel sayısı 449 bin 414 kişi olacak. 1996 yılında KİT'lerde 486 bin 669 kişi çalıştığı göz önüne alındığında, bu yıl için hedeflenen rakam yüzde 7.7'lik azalışı ifade ediyor. 1996-2000 döneminde memur sayısında yüzde 1.4 artış hesaplanırken, işçi sayısında yüzde 12.7'lik azalış planlanıyor. İşletmeci KİT'ler bu yıl dönem kârını 2 katrilyon 764 trilyon 740 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor.

TAI'nın ilk helikopteri geliyor
Kontratı 13 Şubat 1997 tarihinde imzalanan Phoenix-1 programı çerçevesinde, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarının ihtiyacı için üretimi öngörülen 'Cougar AS-532' modeli genel amaçlı helikopterlerin imalat ve montaj çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tesislerinde üretilecek ilk helikopterin Mayıs ayı içinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimi programlandı. TAI yetkilileri, Fransız firması ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde toplam 30 adetlik helikopter tedarik programı kapsamında TAI'de üretimi öngörülen 28 adet Cougar helikopterin ilkinin, Mayıs ayına kadar üretim hattından çıkarılarak deneme test uçuşlarından sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceğini bildirdi.

Küba ile ortak puro üretimi
Uzun süredir gündemde olan Türkiye ile Küba arasındaki ortak puro üretimi, 1 Ekim 2000 tarihinde başlayacak. Küba'dan alınacak Havana tütünleri, halen TEKEL'in üretmekte olduğu Ankara, Topkapı, Marmara ve Pazar marka puroların üretiminde de kullanılabilecek. Yetkililer, TEKEL ile Küba'nın CATES firması arasında ortak puro üretimi amacıyla İstanbul'da kurulacak 'TEKA' isimli ortaklığın kuruluş ve yatırımlarına ilişkin programın da belirlendiğini belirtildi.Yeni şirket TEKA ile TEKEL'in 5 yıllık puro tütünü ihtiyacının Küba'dan karşılanması amacıyla TEKEL'in Küba'ya 3 milyon ABD doları tutarında bir finansman kaynağı sağlaması da kararlaştırıldı.

Fındığın yeni adı: Bay Fındık
Dünyanın en büyük fındık üreticisi ve ihracatçısı Başkan Gıda'nın kalite güvencesiyle üretilen Bay Fındık, fındığın aranan markalarından biri haline geldi. "Bir şey mi dedik... Aynen yedik" sloganıyla tanıtılan Bay Fındık, dünyanın en kaliteli fındığını yetiştiren Giresun yöresinin ürünlerinden özel olarak seçilerek hazırlanıyor. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar için yararlı besin değeri içeren Bay Fındık, yetişkinler için de vazgeçilmez bir sağlık ve enerji deposunu andırıyor. Bay Fındık, tüketicilere iki ürün sunuyor: Selection Bay Fındık ve Patisserie Bay Fındık. Selection Bay Fındık grubunda çerezlik, kavrulmuş fındık ürünleri bulunuyor. Seleciton Bay Fındık grubunda ise ev hanımlarının evde kullanımına ve pastanelere yönelik; kavrulmuş ve naturel fındık unu ile kıyılmış fındık ürünleri bulunuyor. Oldukça yararlı olan fındık, özellikle son günlerde başarılı reklam kampanyalarıyla destekleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır