kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizmde 2000 hedefi 7.5 milyar $
Türkiye'nin Avrupa turizm pazarında yüzde 3 gibi düşük bir paya sahip olduğunu belirleyen Turizm Bakanlığı, 2000 yılından itibaren sektörü yeni yapılanmaya yönlendirecek.

Buna göre başta yat, golf ve dağcılık olmak üzere sektörün özel alanlara girmesini sağlamayı planlayan bakanlık, diğer taraftan da sektörle ilgili kanunların ve yönetmeliklerin yumuşatılmasını öngörüyor.

1999'da 7 milyon 500 bin turistin geldiği ve tahmini olarak 4 milyar 800 milyon dolar bıraktığı Türkiye'de, turizm sektörü 2000 yılından umutlu. Yapılan planlarda 2000 yılında Türkiye'yi 9 milyon turistin ziyaret etmesi ve turizmden toplam 7 milyar 200 milyon dolar ciro elde edilmesi bekleniyor. 1998 yılında Türkiye'ye 9 milyon 750 bin turist gelmiş ve toplam 7 milyar 177 milyon dolar gelir elde edilmişti.

Yat limanlarının sayısının artırılması için yap-işlet devret modeline ağırlık verecek olan Bakanlık, başta Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun, Türkiye Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nun günün koşullarına uygun hale getirilmesi olmak üzere turizm ile ilgili kanunların tamamında değişiklik yapmayı planlıyor. Bakanlık, buna ilave olarak Yat Turizm Yönetmeliği'ni de yeniden düzenleyecek.

Tebernüş KİREÇCİ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır