kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
BBC'de 'genel müdür' krizi
Rakip TV kanalının en büyük hissedarı olduğu anlaşılan BBC'nin yeni Genel Müdürü Greg Dyke'a, hisselerini satması için Nisan ayına kadar süre verildi

BBC'NİN genel müdürlüğüne getirilen Greg Dyke'ın, BBC'nin en büyük rakibi olan Granada TV Şirketi'nde 6 milyon hissesinin çıkması ortalığı karıştırdı. BBC Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, "Dyke'tan da tıpkı diğer üyeler gibi hisselerini bildirmesini istedik ve nisana kadar süre verdik" dedi. BBC'nin açıklamasını inkar etmeyen haber kaynaklarına göre asıl soru şöyle: "Greg Dyke, Granada hisselerini bildirdi mi bildirmedi mi?" BBC'nin açıklamasına göre Başkan Sir Christopher Bland, Dyke'ın hisselerini biliyordu.

ÖTE yandan Dyke'ın, Granada Şirketi'nin Genel Müdürü ile Yönetim Kurulu Başkanı'ndan fazla hisseye sahip olması da olayı iyice kızıştırdı. Dyke, geçen Kasım'da Genel Müdürlük görevine getirildi. Yılda 500 bin sterlin maaşla BBC'ye transfer olan Dyke'ın görüşmeler sırasında sadece çalıştığı Pearson firmasındaki hisselerinden bahsettiği belirtildi. BBC yöneticileri, Dyke'ın derhal istifa etmesi gerektiğini savunurken, Dyke'a Nisan sonuna kadar Granada hisselerini satması için zaman verildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır