kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzede öğrencilere ayrıcalık yok
YÖK Başkanı Kemal Gürüz, "Bu konuda somutlaşmış bir şey yok" diye konuştu

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, deprem bölgesindeki öğrencilere üniversiteye giriş sınavında ayrıcalık tanınıp tanınmayacağı konusunda "Bu konuda sonuçlanmış somut bir karar yok" açıklamasını yaptı.

Gürüz YÖK Genel Kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin deprem bölgesindeki öğrencilere, üniversiteye giriş sınavında ek puan ve kontenjan sağlanıp sağlanmayacağı sorusu üzerine Gürüz, "O bölge bizi çok yakından ilgilendiriyor. Büyük bir felaket yaşandı orada. Ama bu konuyla ilgili somutlaşmış, kesinleşmiş hiçbir şey yok. O bölge insanımızın iyiliğini düşünüyoruz. Onların acısını yüreğimizde hissediyoruz" cevabını verdi.

"BELLİ DEĞİL"
Bu konudaki ısrarlı sorular üzerine Gürüz, o bölgede büyük bir felaket yaşandığını tekrarlayarak, "Somutlaşmış hiçbir şey yok. Olup olmayacağı belli değil" diye konuştu. "Üniversiteye giriş sınavına deprem bölgesinden kaç aday başvurdu?" sorusuna ise Gürüz, bu sayının henüz belli olmadığını belirterek o bölgedeki öğrencilerle ilgili bir karar alınmadığını yineledi.

Bir gazetecinin ÖSS'ye başvuruların geçen yıla göre azaldığını hatırlatması üzerine ise Gürüz, "ÖSS'ye başvurularda düşme olabilir. ÖSYM'ye başvurular son 3, 4 yıldır sürekli artmıştır. Bu artmış şu an durmuş ve yatay bir seyir halindedir. Bu sürekli böyle olur. Dalgalanmalar sürekli yaşanır. Bu duruma bir mana atfedilmesi doğru değil." Sekiz yıllık temel eğitimin sonucunun alınmasıyla birlikte ÖSS'ye başvuruların 2005 yılına doğru ciddi bir şekilde artacağını söyleyen Gürüz, "Liselerde okullaşma oranında da ciddi artışlar olacaktır" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır