kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hatice nasıl keşfedildi?
Türk Silahlı Kuvvetleri 20 yaşında Sıvaslı bir genç kız olan Hatice'nin tüm eğitim masraflarını üstlendi ve ona maaş bağladı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın GAP konulu yarışmasında yazdığı kompozisyon askeri birliklerin duvarlarını süsleyen 20 yaşındaki Hatice Alp'in hayatı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisinden alıntı yapmasıyla değişti.

1 Ekim 1999'da Meclis'in açılışında Hatice'den söz eden Demirel, onun yazdığı kompozisyondan bir bölümü konuşmasına aldı. Genç kızın kullandığı cümlelerin anlamı konuşmayı dinleyen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in dikkatini çekti.

KOMUTAN İLGİSİ
Hatice'nin yazdığı metni buldurdu ve metnin en anlamlı bölümünü bir Türkiye Haritası üzerine bastırarak tüm birliklere dağıttırdı. Artık Hatice Alp'in yazdıkları tüm ordu birliklerinin duvarlarını ve komutanların makam masalarının üstlerini süslüyordu.

Orgeneral Ateş Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na bu genç ve yetenekli öğrencinin bulunmasını, durumuyla ilgilenilmesi talimatını da verdi. Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Baha Tüzüner Sivas'ta bulunan 5.Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Esen'i aradı. Komutanın isteğini iletti. Tuğgeneral Hüsamettin Esen Hatice Alp'i buldurdu. Hatice üniversiteye hazırlanıyordu, gittiği üniversiteye hazırlama kursu da yetersiz olarak biliniyordu. Tuğgeneral Esen durumu komutanına arz etti. Bunun üzerine Orgeneral Ateş, Hatice'ye iyi bir kurs bulunmasını, tüm eğitim masraflarının karşılanmasını ve maaş bağlanmasını sağladı. Tugay komutanı Esen, "Yazdıkları ile Türk Milletinin duygularını dile getiren Hatice bizim kardeşimizdir" dedi.

Tuncer BAHÇIVAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır