kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İmralı'da bıyık kavgası
BÖLÜCÜBAŞI Apo, ayda bir kere kardeşleri Havva Keser, Fatma ve Mehmet Öcalan'la, cam bölmenin ardından telefonla görüşüyor.

Her kardeşe toplam yarım saat süre tanınıyor. Apo ile ailesi arasında kimi zaman ilginç diyaloglar yaşanıyor. Uyurken nefes almakta rahatsızlık yarattığı için bıyıklarını kesen Apo, kardeşinin öfkesiyle karşılaştı. Mehmet Öcalan, ağabeyine "Bıyıklarını Avrupalılaşmak için mi kestin" diye sordu. Apo, "Öyle bir niyetim olsaydı, mahkeme sırasında keserdim, herkes görürdü. Burada tecrit durumundayım. Beni kim görüyor ki" cevabını verdi.

Apo'ya ikizi kadar benzeyen Mehmet Öcalan, ağabeyini en son 1977'de, Antep'te bir tarla meselesi sırasında gördü. 22 yıl aradan sonra ilk kez İmralı'da biraraya gelen Mehmet Öcalan'a, Apo'nun ilk sözü "Sen daha gençsin" oldu.

AİHM'Yİ ÖĞRENMİŞ
Ağabeyinden "Abdullah" diye bahseden Mehmet Öcalan, hayatında hiç okula gitmemiş. Apo, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne giderken, Mehmet Öcalan tarlada çalışmış. Okuma-yazması olmayan, 5 çocuk babası Mehmet Öcalan, "Tarla işi başıma kaldı. Okumamamız kader. Artık şans mı desem, şanssızlık mı?" diyor. İmralı duruşmalarına katılan Öcalan, o günleri "Duruşmalar çok küfürlü geçti" diye anlatıyor. Her ay Adana'dan kalkıp İstanbul'a gelen çiftçi Mehmet Öcalan, "Okuma yazma bilmiyoruz ama AİHM bile ne demek, artık öğrendik" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır