kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsada, 4 saatte 1 katrilyon döndü
Lİderler zirvesinde koalisyon partilerin arasında uzlaşma sağlanması İMKB'yi yüzde 7 yükseltirken, işlem hacmini de 1 katrilyonun üzerine çıkarttı

İstanbul Borsası dün tarihi bir gün yaşadı. İMKB-100 Endeksi yüzde 7.11 yükselerek 18.138 puandan kapanırken, işlem hacmi ilk kez 1 katrilyon seviyesini aşarak 1 katrilyon 17 trilyonluk işlem oldu. Bir dönem 1 milyar dolar işlem hacmi hayalleri kurulurken, dün tam 1 milyar 881 milyon dolarlık hacimle 2 milyar dolar seviyesine bir adım daha yaklaşıldı.

KAĞIT DEĞİŞİMLERİ
Önceki gün 7.5 saat süren liderler zirvcesinden olumsuz bir sonuç çıkmaması ve koalisyonu oluşturan partiler arasındaki uzlaşma ortamının sürmesi borsayı şaha kaldırdı. İMKB-100 Endeksi gün içerisinde 18.256 puana kadar yükseldi. Borsa dolar bazında 3.36 dolardan günü tamamladı. Yabancı yatırımcıların işlemlerinin yoğun olduğu gözlendi. Yabancı işlemlerinin satış yönünde de alım yönünde de olduğu gözlendi. Piyasada seçici hareket gözlense de piyasanın en fazla korktuğu Apo krizi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birinin atlatılması genele yayılan bir hareketi gündeme getirdi. İMKB-Tüm Endeksi günü yüzde değer kazanarak kapattı. Holding hisselerine talep biraz fazlaydı. Sektör endeksi günü yüzde 9.5 yükselerek tamamladı.

YORUMLAR
Borsacılar hükümetin zor bir sınavı atlattığını belirterek piyasada istikrarın satın aldığını belirttiler. Borsacılar piyasada satışların da görüldüğü ancak bu tip kar realizasyonlarının talepteki canlılık nedeniyle cılız kaldığını belirttiler.

Yabancı yatırımcılara işlem yapan bir borsacı da uzun vadeli yatırım yapan bazı yabancı fonların gün içerisinde kar realizasyonları yaptığını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır