kapat

06.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Doğramacı adı fareye verildi
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Haluk Kefelioğlu yeni bir fare türü buldu. Tesadüfen keşfedilen bu fareye de hocası Prof. Dr. Salih Doğramacı'nın anısına, "Microtus Dogramacii" adını verdi. Yeni fare türüne Amasya bölgesinde yaptıkları bir araştırma sırasında rastladıklarını anlatan Kefelioğlu, keşfiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"1989 yılında bir çalışma sırasında bu fareye rastladık. Yakaladığımız örneklerdeki araştırmaları bu yıl tamamladık ve bunun yeni bir tür tarla faresi olduğunu ispatladık. Önce kromozon testi ile tespit ettik. Daha sonra da morfolojik olarak ispatladık. Bunun için, dünyanın her yerindeki benzer türleri karşılaştırmak gerekir. Çok detaylı çalışmalar oldu. Araştırma bu nedenle bu kadar uzun sürdü."

Adnan Hoca'ya vekil kızı
ÇIKAR amaçlı suç örgütü kurduğu gerekçesiyle Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Adnan Oktar için annesi Mediha Oktar tarafından sürdürülen gelin aramaları sonuç verdi; üç gelin adayı bulundu. Bayram nedeniyle yapılan açık görüşten faydalanan Oktar'ın annesi Mediha Oktar, Oktar'ın müritlerinden Fırat Develioğlu'nun eşi Zeynep Develioğlu ile birlikte dün cezaevine geldi. Yaklaşık 3 saat oğlu ile görüşen Mediha Oktar dışarıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin sorusu üzerine Mediha Oktar, kendisi tarafından yaklaşık üç gündür devam eden araştırmalar sonucunda, oğluna üç gelin adayı bulduğunu açıkladı.

Anne Oktar, gelin adaylarından birinin milletvekili kızı, birinin işadamı kızı ve sonuncusunun da temiz bir aile kızı olduğunu söyledi. Gelin adaylarının isimlerinin erken olması nedeniyle şu an açıklanmayacağını belirten Mediha Oktar şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi oğlumu evlendirme kararı almıştım. Yaptığımız araştırmalar sonucu üçü de oğluma yaraşır, güzel ve terbiyeli gelin adayı buldum. Her şeyden önemlisi aileleri ailemize yaraşır insanlar." Anne Oktar, gelin adaylarının isimlerini ve fotoğraflarını önümüzdeki günlerde basına açıklayacağını söyledi.

Kaan ÖZBEK (SHA)

Ersin Ortaç kaçakçı çıktı
MALİYE eski Bakanı Zekeriya Temizel'den Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'a kadar birçok siyasetçi, emniyet mensubu ve işadamı hakkında suç duyurusunda bulunan gurbetçi Ersin Ortaç'ın uyuşturucu kaçakçısı olduğu ortaya çıktı. Bir süre önce İstanbul Valiliği Ersin Ortaç hakkında beş ayrı tarihte asılsız suç duyurusunda bulunma ve soruşturma makamlarını yanlış yönlendirme gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı başvurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmalar sonucunda Ortaç'ın Almanya'da uzun yıllar uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hapis yattığı belirlendi. 1983 yılında Türkiye'ye dönen ve bu tarihten sonra iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri hakkında ünlü olabilmek ve muhbir ikramiyesi alabilmek için suç duyurusunda bulunan Ortaç'ın psikolojik hezeyan içinde olduğu ortaya çıktı. Ortaç, tedavi edilmek üzere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Ortaç'ın, hakkında suç duyurusunda bulunduğu isimlerden bazıları şunlar: Maliye Eski Bakanı Zekeriya Temizel, İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar, Gelirler Genel Müdürü Arif Hamza Çebi, Kemal Yazıcıoğlu, Kastelli Cevher Özden, Nazif Ülgen, Mehmet Emin Karamehmet ve Turgay Ciner.

Alper URUŞ

10 işadamı kayboldu
İSTANBUL polisi birbirine benzer şekilde ve peş peşe kayıplara karışan hepsi de Güneydoğu kökenli ve Nurcu cemaatine yakın 10 işadamının esrarını çözmeye çalışıyor. Fatih Kıztaşı'nda faaliyet gösteren Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile Mehmet Kanlıbıçak ve M. Şehit Avcı'nın 27 Aralık 1999 tarihinde kaybolmalarının ardından, Fatih'te faaliyet gösteren Şafak Otomotiv'in sahipleri Mehmet Salih Dündar, İsmail Aksoy, Ramazan Yaşar ve Cihangir Gofrandi ile Batuhan Turizm ve İnşaat A.Ş.'nin sahibi olan Savaş, Ender ve Doğan Bağ isimli 3 kardeş de esrarengiz şekilde kayboldu.

Kayıpların artması üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şubeleri ile istihbarat birimleri, koordineli olarak çalışma başlattı. Bu çalışmalar sonucu gözaltına alınan 7 kişiden 5'i serbest bırakıldı. Kayıplarla ilişkisi tespit edilen Raif Çiçek ve Abit Taştan isimli 2 kişi ise gözaltında tutuluyur. Radikal islamcı Hizbullah örgütünün eski bir üyesi olduğu belirlenen Abit Taşan'ın kayıp işadamlarını yakından tanıdığı önü sürüldü. Polisin çok yönlü soruşturması sürdürülüyor.

Öte yandan, İstanbul'da, Kasım ayında da 3 kişinin kaybolduğu belirlendi. Laborant Ahmet Atçı 6 Kasım 1999'da evinden çıktı ve bir daha dönmedi. Banka memuru Ömer Çınar ve bir firmada tahsilatçılık yapan Adıyamanlı Şuayip Yetiş, 17 Kasım'da kayıplara karıştı.

Serdar CANIPEK-Yakup YENİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır