kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye'de işkence var
FAZİLET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan FP Genel Merkezi'nde "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"nin kabul edilişinin 51. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de işkence yapıldığını ve bunun da bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Kutan, "Rejimin adı cumhuriyet, ancak bu cumhuriyeti demokratik prensiplerle tam olarak taçlandıramadığınız için özgürlüklerin ve insan haklarının uygulanabildiğini ifade edemeyiz" dedi. Kutan, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde düşünce, ifade, teşebbüs, can güvenliği ve yaşam hakkının özellikle belirtildiğini hatırlattı. Buna rağmen, dünyanın pek çok yerinde gözyaşı bulunduğunu belirten Kutan, bunun en son örneğinin Çeçenistan'da görüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin de bu beyannameye imza koyduğunu hatırlatan Kutan, şöyle devam etti: "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yıldönümünün kutlandığı dönemde, düşündüklerini ifade ettiği için Hasan Celal Güzel, önümüzdeki günlerde hapse girecek. Şimdi düşünce özgürlüğünden söz edebilir misiniz?" Fazilet Partisi'nin iktidarı ve sütçüler

FP Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında Türkiye'de "işkence ve baskı bulunduğunu" öne süren Kutan şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız 'Benim ülkemde evlerin kapılarını, sabahları sadece sütçüler çalar, çalacaktır' demiştir. Ama bakınca, sabahın 3'ünde, 4'ünde kapıları kimler çalıyor? Hangi terörle mücadele ekipleri? Teröristlerin evine baskın yapar gibi insanların evine baskın yapılıp, götürülüp, günlerce bunlara adeta zulüm yapılıyor. FP iktidarında kapıyı artık sadece sütçüler çalacaktır. Bunun dışında kim haksız olarak kapıları çalarsa, cezalandırılacaklardır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır