kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Tıbben ölen annenin karnındaki bebek sağ
Bursalı Nazire Yılmaz dördüncü çocuğuna 3,5 aylık hamileydi. Hastalandı ve bitkisel hayata girdi. Karnındaki bebeği yaşıyor.

Şimdi de Aspirin Viagra'ya rakip!
Ağrılardan kalp krizine kadar pekçok derde deva olan Aspirin'in iktidarsızlığa da iyi geldiği açıklandı

Ustanın fırçasından AB
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmek için verdiği mücadeleyi 15 yıldır değişik zamanlarda çizen Kamil Çakmak, sorunların hep aynı olmasından şikayetçi

Gayri Jitem resmi Jit oldu
Susurluk'la birlikte gündeme oturan, ancak yetkililerin "Böyle bir teşkilat yok" dediği JİTEM, yasal zemine oturtuldu; JİT kuruldu.

Paşa istedi, Baba seçmedi
ANAYASA Mahkemesi'nde Güven Dinçer'in emekli olmasıyla boşalan üyeliğe Askeri Yargıtay eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Önder Ayhan'ın talip olduğu, ancak Demirel'in emekli asker yerine sivil atamayı tercih ettiği öğrenildi.

Şebnem Hemşire örnek şoför
GELENEKSEL olarak her yıl yapılan inceleme sonucu illerde belirlenen trafik kurallarına uyan örnek sürücüler arasından seçilen isimler arasında bu yıl ilk defa bir bayan da yer aldı.

Japon yardım çeki afetzedeye
TÜRKİYE'NİN arka arkaya yaşadığı iki büyük deprem sonrası Brezilya'da yaşayan Japonlar, kendi aralarında topladıkları yardım paralarını depremzeler için gönderdiler.

İnsan hakları dersi
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türk Yargıcı Dr. Rıza Türmen, Yargıtay'da düzenlenen "insan hakları" konferansında "AİHM kararları devletler için bağlayıcıdır" dedi.

Asil Nadir şimdi ne yapıyor?
Öylesine ünlüydü ki, başbakanla balkona çıksa, "Şu adam Asil Nadir de, yanındaki kim," diyen birileri çıkardı. Sonra aniden hemen her şeyini yitirdi. Şimdi itibarını ve servetini geri almak için İstanbul'da, kapalı kapılar ardında bileniyor

'1103' tilkinin ahı tuttu
ATATÜRK Havalimanı C Terminali çıkışında bir kamyoneti durduran Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye kaçak sokulan ham kürkler ele geçirdi.

Apo rahat bir nefes aldı
Helsinki zirvesinde Türkiye'nin AB üyeliğine yeşil ışık yakılması İmralı adasındaki idam hükümlüsü PKK terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'a da derin bir nefes aldırdı.

KISA KISA KISA

POLİTİKA
Çiller sahura yangınla kalktı
Ramazan'ın ilk gününü deprem bölgesinde geçiren Tansu Çiller, gece de çadırkentte kaldı. Çiller sahura davul sesiyle değil, yangın sirenleriyle kalktı

'Başbakanın yerli aracı bana gurur verir ama..'
Mustafa Koç, "Başbakanımız da en lüks araçlara binmeli" dedi ve ekledi: "Devlet tasarrufu yanlış yerde değil, istihdamda yapmalı.."

Bu ekibe nasip oldu
Demirel, Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz... Türkiye'yi Avrupa'ya yepyeni bir döneme taşıyan liderler olarak tarihe geçtiler

Tam üyeliğe ilk kez Özal başvurdu
Cumhuriyet döneminin en önemli mekanlarından biri çok önemli bir tarihi olaya tanıklık ediyordu.

Baba'dan serinkanlı bir yorum
TÜRKİYE'nin AB'ye aday üye olduğu kesinleştikten sonra devletin her kademesinde süreçle ilgili yorumlar başladı.

İrtemçelik: AB'ye meydan okuyoruz!
İNSAN Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik, AB üyeliği konusunda Türkiye'den istenilen iyi niyetin gösterildiğini, şimdi sıranın AB üyesi ülkelerde olduğunu söyledi. İrtemçelik, "AB'ye meydan okuyoruz" dedi.

Türkiye'de işkence var
FAZİLET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan FP Genel Merkezi'nde "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"nin kabul edilişinin 51. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Ecevit: Küsmedim
BAŞBAKAN Ecevit, sözünü dinlemeyerek Başbakanlık Binası'nın giriş ve çıkışında beklemeye ve kendisine soru yöneltmeye devam eden muhabirlere "küsmediğini" söyledi.

Rahşan Ecevit 77 yaşında
BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in eşi ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in bugün doğumgünü.

EKONOMİ
Sanayiciler ne dedi?
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu: Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in dün açıkladığı para-kur politikaları programına destek verdi.

Uzanlar'ın SPK rahatsızlığı
Uzan Grubu Meclis'te görüşülen Sermaye Piyasası Kanunu'na itiraz ediyorlar. Kanunla halka açık bir şirketin içini boşaltan kişilere ağır cezalar geliyor

İMKB-50 Endeksi de geliyor
Borsada yılbaşından itibaren Ulusal-30 ve Ulusal-100 kriterlerine göre Ulusal-50 Endeksi de hesaplanmaya başlanacak.

Yüzde 3'leri de gördük
2000'de yüzde 20'lik kur artışı hedefi, mevduat ve kredi faizlerini de aşağıya çekiyor. Yıllık mevduat faizi yüzde 40'a, aylık tüketici faizi yüzde 3.99'a indi

Munzamdan para girişi olmayacak
9 AralIk kararları çerçevesinde açıklanan mevduat munzam oranlarındaki indirim, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiftçi de önünü görecek
IMF ile imzalanacak Stand-By anlaşmasının gerekleri çerçevesinde, tarım reformu çalışmalarına hız verildi.

'Devletle ekonomiye hayır!'
Demirel Sanayi Kongresi'nde slogan sözcüklerle konuştu: "100 milyar dolarlık tesisi özelleştiremezsek bütçeyi denkleştiremeyiz. Devlete dayanarak ekonomi, hayır!"

Tahkim geriye dönemeyecek
TBMM Adalet Komisyonu, tahkim uygulamasının iki yıl geriye dönük olmasını reddetti.

Superonline dünyaya açılıyor
Yapı ve Kredi Bankası, İMKB'ye gönderdiği açıklamada, bankanın iştirakler portföyünde bulunan, şirket sermayesinin yüzde 50'sine tekabül eden 2.5 trilyon nominal değerli Super On-Line Uluslararası Elektronik Bilgilendirme ve Haberleşme Hizmetleri hisselerinin, 70 milyon dolara kadar bir fiyatla yurt dışında yerleşik Çukurova Investments N.V şirketine nakden satılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Anadolu'ya anlatacağız
Anadolu'yu adım adım gezerek, programın tanıtacaklarını söyleyen Erçel, "İnşallah enflasyon belasından kurtulur ve önümüze bakarız" dedi

Para şenliği
Para piyasası ve borsada dün kur programı ile AB adaylığının şenliği yaşandı. Borsa yüzde 10.9 artarak 2.19 dolarla tarihinin en yüksek zirvesine ulaştı

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Türkiye aday
Reuters, Türkiye'nin adaylığını "Flaş... Flaş... Türkiye AB'ye aday ülke" spotuyla duyurdu. Dünya basının tümü Türkiye'ye "Hoşgeldin" dedi

Krizli gecenin öyküsü
AB üyesi 15 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile dışişleri bakanlarını biraraya getiren, topluluğun en yüksek karar organı olan AB Konseyi toplantısı dün sabah Helsinki'de başladı.

Harekat merkezi Dışişleri
Helsinki'deki pazarılkılar ve varılan sonuç Ankara'da heyecanla izlendi. Gelişmeler dakika dakika Dışişleri Bakanı İsmail Cem tarafından Başbakan Ecevit'e iletildi

Kostas Simitis: Biz hedefimize ulaştık
HELSİNKİ'DE Yunansitan, isteklerini nihai sonuç bildirisine koydurmak için sıkı bir pazarlık yaptı.

Saat saat kriz
Türkiye'nin adaylığının AB tarafından kabul edilmesine kadar geçen 24 saat çok çetin müzakerelere sahne oldu. Sonunda AB onayladı ama bu kez de Ankara'dan kriz çıktı

Atina: Hoş geldin demek istiyoruz
Türkiye'nin AB adaylığının görüşüldüğü Helsinki'de 24 saat boyunca yaşananları "heyecanlı dakikalar", sonunun ne olacağı kestirilemeyen gerçek bir korku filmine dönüştü.

Çarpışmaya bir saniye kala kurtulduk
Finlandiya Başbakanı Paavo Lipponen "Türkiye Avrupa Birliği'ne aday ülke kabul edilmiştir..." açıklamasını yaptıktan az sonra yanında bulunan Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi'ye seyirttim..

Helsinki yeni bir Lüksemburg olabilir
Fransız delegasyonundan nihai bildiri pazarlıklarına katılan bir yetkili, SABAH'a yaptığı açıklamada "Ankara teklifi kabul ettiğini henüz bildirmedi. Türkiye, Kıbrıs veya Ege sorunu gibi açıkça hiçbir isim geçmiyor. Anlaşılan Ankara, bildiride ele alınış biçimini bağlayıcı nitelikte görüyor" dedi.

Helsinki'de Saat saat gelişmeler
Türkiye'nin adaylığının ele alındığı zirve dün heyecanlı anlara tanık oldu. Gazetemiz baskıya girdiğinde temaslar hala sürüyordu. İşte saat saat gelişmeler:

Hayat köprüsü
ÇEÇENİSTAN'IN başkenti Grozni'de yaşanan insanlık dramı, giderek kötüleşiyor.

SPOR
Yönetimden sürpriz teklif
G.Saray yönetiminden sürpriz karar...Yönetim bugün yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da Sportif A.Ş'nin satışı ile ilgili yeni bir öneri sunacak.
Aslan'da sakat sayısı 9'a çıktı
Son kurban kaval kemiği kırılan genç Alper oldu. Emre, Hasan ve Ahmet'in de hafif sakatlıkları var
Türkiye 4. torbada
Yarın yapılacak 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri kura çekimi öncesi UEFA, kura sistemini açıkladı.
Cimbom'a büyük görev
UEFA Kupası'nda 4'üncü tura yükselen G.Saray 2 puan daha kazanırsa, Türkiye 2001-02 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne 2 takımla katılma şansını yakalayacak
Terim'e tur armağanı
UEFA'da final isteyen G.Saray yönetimi Brezilya'dan bir yıldız transfer ediyor
Zeman'ın 2 favorisi
Çek teknik direktör, yönetime sunduğu raporda, "Hasan ile Zafer'in işini bitirin. Yabancı transferini daha sonra halledelim" dedi. F.Bahçe İzmir'e 4 eksikle gitti
Adana mucizesi
Denizli, Muhammet ve Yusuf ile öne geçti. Beşiktaş'ı İstanbul'da yıkan Adana maçı bırakmadı ve sahanın yıldızı Bushaj'ın 3 golüyle evinde ilk kez galip geldi
BAYAN SABAH
Manken kuçu kuçular
Los Angeles'te 7'ncisi düzenlenen moda ağırlıklı Top Dog köpek şovunda cins cins köpekler, farklı kategorilerde yarışıp, becerileri ve giysileriyle mankenlere taş çıkardılar.

İçine anılar sinmiş eşyalar
Bu hafta Murathan Mungan'ın Fındıklı'da "şiir, hikâye ve oyun gibi edebiyatın üvey evlatlarından" 20 yılda kazandıkları ile alabildiği dairesindeyiz. Bu hafta Murathan Mungan'ın Fındıklı'da "şiir, hikâye ve oyun gibi edebiyatın üvey evlatlarından" 20 yılda kazandıkları ile alabildiği dairesindeyiz.

Kampanya ile gelen güzellik
"Glori-Thalgo" deniz bakım yönteminin uygulandığı Glori Güzellik Merkezi'nin milenyum sürprizlerinden yararlanabilirsiniz.

İNTERNET SABAH
İnternette Top 10
Dijital müzik dinlemeye meraklıyız, bilgisayarda mizaha gülüyoruz, oyun oynamaya bayılıyoruz, otomobil deniyoruz ve depremi merak ediyoruz.

007 James Bond'un son numarası
James Bond'un son filmiyle birlikte internet sitesi de büyük patlama yaptı. Bu siteyi ziyaret edince son animasyon programlarını da yüklüyorsunuz, gerisi film gibi geliyor.

Potansiyeliniz olağanüstü...
Lider bilgisayar kullanıyorsa, e-posta ile haberleşiyorsa o şirket dijital devrimi yaşıyordur.

Dağların kızı Heidi
1973 Köln doğumlu süpermodel Heidi Klum, internetin en aranan dördüncü sıradaki kadını.

Yarın e-ticarete başlayın
Biliyoruz elektronik ticareti düşünüyorsunuz ama nasıl yaparım diye işin içinden çıkamıyorsunuz, bu yazıyı okuyun, çözüm olsun

İnternet gırgırları
Bu eğlence gibi görünen yazı aslında çok ciddi bir test. İşyerindekileri siz sınayın bakalım

Sanal hayvan mezarlığı...
İnternette en akla gelmedik fikirler bile bazen tutuyor. Örneğin hayvan mezarı!

Çocuklar için internet
Çocuklar internet dünyasının çok önemli bir bölümü. Psikologlara göre çocuklar her yere bir göz attıktan sonra sonuçta kendilerine yönelik siteleri tercih ediyor. Dolaysıyla bu sitelere yapılan yatırım da büyük!

İSTANBUL
Memleket neresi?
İstanbul'u yurdun dört bir yanında doğmuş yöneticiler çekip çeviriyor; içlerinde bir tek İstanbullu bile yok

Korkunç intikam
Manzarası kapananların yaydığı "deprem hasarı" dedikodusu Dokuz Palmiye Konutları'nı nakavt etti

Trafikçi Alpay Bey
İstanbullular'a her sabah radyolardan trafik rotasını sinyalizasyoncu Alpay Konar veriyor

Köprünün Kandillisi
Boğaziçi Köprüsü'ndeki titreşim, optik, mekanik ve elektronik cihazlarla dinlenip kayıt odasına iletiliyor...

İftar trafiği başladı
RAMAZAN'ın başlamasıyla İstanbul'da trafiğin yoğunluk saatleri değişti.

Zor karar!
Prensip sahibi belediye başkan yardımcısı, projesini kendi çizdiği apartmana kaçak yapılan katı yıktırıyor

Tapuda devrim
İstanbul'daki tüm arazi ve binalar bilgisayarla kayıt altına alınıyor...

KISA KISA KISA

MAGAZİN
Sinema ustası sinema okulu açtı
Türker İnanoğlu'nun önderliğinde kurulan okulda bu yıl 40'ı depremzede olmak üzere 120 öğrenci eğitim görecek.

Kasetim 24 aralık günü çıksın
GECESİNİ gündüzüne katarak tamamlamaya çalıştığı albümü Ebru Gündeş'i hasta etti ama o albümünü kafasından çıkaramadı.

Yılın ajansı Cenajans Grey
BU yıl 7'ncisi düzenlenen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi "Yılın Başarılı İletişimcileri" ödüllerinde Yılın Ajansı Ödülü Cenajans Grey'e verildi. Ödüller, İ.Ü. Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı.

Say popçulara çattı
Cep telefonlu seyirciye çattıktan sonra adı sanat dünyasının huysuz çocuğuna çıkan Fazıl Say bu kez de popçulara giydirdi

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır