kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ramazan
Üsküp böreği
Malzemesi
* 5 yufka
* 250 gram SÜTAŞ tereyağı
* 2 yumurta
* 3 çorba kaşığı SÜTAŞ sarmısaklı yoğurt
* 3 çorba kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 kg kuşbaşı et
* Tuz, toz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak eti haşlayalım. Eti ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralım. Etin üzerini 3 parmak aşacak kadar kaynar su ilave edelim. Tuzunu ekleyip, haşlayalım. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelim. Her yufkanın arasına eritilmiş SÜTAŞ tereyağı sürelim. Son katına da SÜTAŞ tereyağı sürüp, yufkaları kare dilimler halinde keselim. Isıtılmış 230 dereceli fırında pişirelim. Sos için; 3 çorba kaşığı SÜTAŞ sarmısaklı yoğurda 3 çorba kaşığı un ve 2 yumurtayı ekleyelim. Limon suyunu da ilave edip, mikserle karıştıralım. 1.5-2 su bardağı suyu ekleyip, karıştıralım. Kısık ateşte üzeri göz göz olana dek karıştıralım. Muhallebi kıvamına geldiğinde sosu ateşten alalım. Altı ve üstü pişen yufkaları fırından alalım. Etlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine gezdirelim. Etleri böreğin üzerine yayalım. Sosu üzerine gezdirelim. SÜTAŞ tereyağını eritip, kırmızı biber ekleyelim. Tepsiyi tekrar fırına sürelim. 5-10 dakika daha pişirip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır