kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu ekibe nasip oldu
Demirel, Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz... Türkiye'yi Avrupa'ya yepyeni bir döneme taşıyan liderler olarak tarihe geçtiler

Helsinki zirvesi ile kritik bir dönemece giren Türkiye'nin, AB serüveni bundan tam 36 yıl önce başlarken, bu önemli olayın dönüm noktası DSP-MHP ve ANAP koalisyonunun mimarları, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'a nasip oldu.

Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57'inci Cumhuriyet hükümeti, Türkiye'nin AB serüveninde önemli adımlar atılmasını sağladı. Kriterler çerçevesinde pekçok reform gerçekleştirdi. İnsan hakları ve demokratikleşme konusunda ilerlemeler sağlandı. İşkence suçlarına verilen cezalar arttırıldı, basın suçlarına af getirildi. Siyasetteki bazı yasaklar kaldırıldı, tahkim konusunda ise Anayasa değiştirildi.

REFORM HÜKÜMETİ
Avrupa'nın ciddiyetle üzerinde durduğu DGM'lerdeki askeri hakimin kaldırıldı ve yerine sivil üye alınması benimsendi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu ile meslektaşı İsmail Cem arasında başlayan diyalog da süreci hızlandırdı. Tüm bu gelişmeler ve Bülent Ecevit başkanlığındaki hükümetin icraatları olumlu etki yaptı.

Ankara'daki gelişmeleri yakından izleyen Avrupa başkentlerinden, birbiri ardına olumlu mesajlar gelmeye başladı. Fransa ve Almanya lokomotif ülkeler olarak çabalarını yoğunlaştırdı, Türkiye'nin adaylığının kabul edilmesi için bastırdı. Böylelikle Türkiye'nin AB yolundaki önemli bir kilometre taşı DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümeti ile Ecevit-Bahçeli ve Yılmaz üçlüsüne nasip oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır