kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Başbakanın yerli aracı bana gurur verir ama..'
Mustafa Koç, "Başbakanımız da en lüks araçlara binmeli" dedi ve ekledi: "Devlet tasarrufu yanlış yerde değil, istihdamda yapmalı.."

Ünlü işadamı Mustafa Koç, kamu yönetimine ilk kez bu kadar açık ve somut eleştiriler yöneltti.

"Yalnızca iş dünyasından vergi almak yeterli değil; devletin de tasarruf yapması gerektiğine inanıyoruz" diyen Mustafa Koç, SABAH'ın sorularını yanıtladı. Devletin genelgelerle, çayı yasaklamakla tasarruf yapamayacağını belirten Koç, "Devlet gerekmediği halde onbinlerce kişi çalıştırırsa bu gerçek bir tasarruf önlemi olmaz" dedi. Devletin lojmanları, sosyal tesisleri elden çıkarması, kamuda gereksiz istihdamı önlenmesi gerektiğini kaydeden Koç, "Başbakanımız yerli araç kullanıyor. Bu onur verir, ancak bana tasarruf yanlış yerde aranıyor gibi geliyor. Devlet adamlarımız en iyi araçlara binmeli ve yabancı ülkelerde olduğu gibi en son teknolojiyle korunmalılar" diyerek, devletin tasarrufu detaylarda değil, istihdam fazlası ve gereksiz harcamalarda araması gerektiğine dikkat çekti.

Koç, kamudaki istihdam fazlası sorununun , kamu yönetimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile bir toplumsal uzlaşmaya gidilerek çözülebileceğini sözlerine ekledi..

Başbakanlık'ta "Taksitli kadayıf"
BAŞBAKANLIK Vakfı (BAŞVAK) Ramazan boyunca tatlılarda büyük indirim yaptı. BAŞVAK'tan tüm birimlere gönderilen "Kredili tatlı satışı" ilanı aynen şöyle: "Kafeteryamızda tatlı çeşitlerimizin kredili satışına başlanmıştır. Baklava, şöbiyet, Diyarbakır kadayıfı, saray burma... Tek fiyat: 1.5 milyon TL. Not: Tatlılarımız tereyağlı ve cevizlidir. Tepsi ile sipariş alınır.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır