kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller sahura yangınla kalktı
Ramazan'ın ilk gününü deprem bölgesinde geçiren Tansu Çiller, gece de çadırkentte kaldı. Çiller sahura davul sesiyle değil, yangın sirenleriyle kalktı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Ramazan'ın ilk gününü deprem bölgesinde geçirdi. Orucunu Düzce Hamidiye mahallesindeki bir çadırda açan Çiller, geceyi de Kültür Mahallesi'ndeki İsmet İnönü Parkı içindeki çadırkentte, kendisi için özel olarak hazırlanan kışlık çadırda geçirdi. Gece yarısına kadar, çadırkent kafetaryasında depremzedelerle sohbet eden Çiller, saat 00.45'te "Allah rahatlık versin" diyerek çadırına geçti.

MÜTEVAZI ÇADIR
Çiller'in çadırı korumaları ve bölgedeki genç kızlar tarafındanbayanlar için ayrılan mescitin hemen yanına bir çadır kuruldu. Çadırın zemini diğer çadırlar gibi battaniyelerle kaplandı, DYP liderinin yatağı da çadırkent yönetimininden alındı.

Çadır, lacivert bir battaniye ile ikiye bölünerek, arka bölüm Çiller'in yatakodası olarak dizayn edildi. Elektrik sobasıyla ısıtılan Çiller'in çadırına, bir sehpa ve sandalye konulurak makam bölümü de oluşturuldu; televizyon konuldu. Çiller'in çadırı önünde 2 koruma ve özel tim ekipleri nöbet tuttu.

Bölge sahura davul sesi yerine, itfaiye araçlarının sirenleri ve keskin bir duman kokusuyla uyandı. Sahur hazırlıkları için depremzedelerin uyanık olmaları, elektrik kontağından çıkan yangında can kaybını engelledi. Çiller beraberinde Bolu Milletvekili Necmi Hoşver ile birlikte olay yerine gitti. Kızılay, dün yanan çadırların yerine yenilerini kurdu.

Bülent UZUN (ANKARA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır