kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Say popçulara çattı
Cep telefonlu seyirciye çattıktan sonra adı sanat dünyasının huysuz çocuğuna çıkan Fazıl Say bu kez de popçulara giydirdi

ÜNÜ dünyaya yayıldığı halde Türkiye'de cep telefonlu bir seyirciyi azarladıktan sonra manşetlere çıkan ünlü piyanistimiz Fazıl Say yine esti savurdu. Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen, sanat dünyasının bu huysuz çocuğu bu kez Türk popçularına verip veriştirerek, onların müziği sanat için değil para için yaptıklarını söyledi. Say popçular konusunda şöyle dedi:

"Sonuçta Türk popcularının ortaya çıkardıkları müzik, sanatsal ögeler değil, ekonomik ögeler taşıyor. Dünyanın her yerinde pop müzik yapılır. Ama hiç bir yerde pop müziklerin bu kadar ekonomik kaygı taşıdığını görmedim. Ben de pop müziği severim ve dinlerim. Ama Türkiye'de yapılan müzik pop müziği değil."

HOCASI AİDS'MİŞ
AİDS'le Savaşım Derneği'nin yararına düzenlenecek olan konser için Türkiye'ye gelen Fazıl Say Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında "AIDS'le Savaşım Derneği'nin yararına düzenlenecek olan bu konserde piyano çalmaktan mutlu olacağını" belirterek, mutluluğunun gerekçesini "Çünkü ilk piyano hocam AIDS hastalığı yüzünden öldü. Bu konserde bir bakıma hocamı da anmış olacağım" sözleriyle açıkladı.

YENİ KASET
Gershwin isimli kasedini geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkaran Say, Almanya ve Amerika'dan sonra Fransa'da da iyi bir satış grafiği yakaladı. Say, Gershwin'u, Kurt Masur yönetimindeki New York Filarmoni orkestrasıyla birlikte yorumladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır