kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sinema ustası sinema okulu açtı
Türker İnanoğlu'nun önderliğinde kurulan okulda bu yıl 40'ı depremzede olmak üzere 120 öğrenci eğitim görecek.

İLETİŞİM eğitiminde yepyeni bir dönem başlatacak olan TÜRVAK Sinema Televizyon Uygulamalı Özel Eğitim Merkezi, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin de katıldığı bir törenle hizmete girdi. TÜRVAK'ın Kavacık'taki Merkezi'ndeki tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sonra ise açılış konuşmasını yapmak üzere televizyon yöneticilerinden Serpil Akıllıoğlu kürsüye geldi. Akıllıoğlu, TÜRVAK Sinema ve Televizyon Okulu'nun görsel ve işitsel teknolojinin üstünlüğünü taşıyan araç ve gereçlerle donatıldığını söyledi.

ÖĞRENCİ HEYECANI
Akıllıoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Türker İnanoğlu, yıllardır sinema sektörü içinde emekçi, üretici ve yönetici olduğunu söyledi.

Mesleğe yeni adım atmış bir öğrencinin heyecanını taşıdığını kaydeden İnanoğlu "Bu merkezde geleneksel usta-çırak ilişkisi ile modern anlamda teorik eğitim beraber verilecek" dedi. İnanoğlu iki yıllık bir çalışmanın ürünü olarak kurulan sinema ve televizyon okulunun gelecek yıl üniversiteye dönüştürüleceğini söyledi.

Teknolojinin son olanaklarıyla donatılan ve alanlarında imza olmuş isimlerle sinema ve televizyonculuk eğitiminin verileceği TÜRVAK Sinema ve Televizyon okuluna girebilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Özel yetenekle eğitime alınan öğrencilerin bu eğitim için 5250 doları gözden çıkarması gerekiyor.

TÜRVAK Sinema ve Televizyon Uygulamalı Özel Eğitim Merkezi'nde alanlarında bir numara olmuş sinemacı ve televizyoncular eğitim verecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır