kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Üvey oğlunu döverek öldürdü
ÜMMÜ Karadeniz (43) iki yıl önce trafik kazasında eşini kaybetti. 5 yaşında bir oğlu vardı. Bir süre sonra Sami Yıldız (46) ile evlendi. Ancak üvey babası minik Ayhan'ı sürekli olarak dövüyordu. Önceki akşam saat 22.00 sıralarında eve gelen kamyon şoförü Yıldız, küçük Ayhan'ı her zaman olduğu gibi yine tokatlamaya başladı. Ayhan, aldığı darbelerin etkisi ile baygın düştü. Anne, oğlunu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı, ancak doktorlar baygın halde gelen Ayhan'ı kurtaramadı.

Yusuf DALAMAN (SHA)

Bilezikleri için boğazını kestiler
SAMSUN, Ramazan ayının ilk gecesinde korkunç bir cinayetle sarsıldı. Yenidoğan Mahallesi Pınar Sokak, 13 numaralı apartmanın üçüncü katında yalnız başına oturan Kamile Yıldırım (64) adlı kadın evinde boğazı kesilmiş ve elleri bağlı olarak bulundu. Kadının 9 döğme altın bileziğinin alındığı da anlaşıldı.

Pınar SEL (SHA)

Kulak enfeksiyonu
BEBEKLERDE çok sık görülen kulak enfeksiyonlarında artık anne ve babalarında sorumlu oldukları açıklandı. Amerikalı uzmanlara göre bebeklerdeki kulak enfeksiyonları kalıtım yoluyla çocuklara geaçiyor. Uzmanlar 168 vaka üzerinde yaptıkları araştırma sonrası yüzde 73'ünün daha önce bebeklerin anne ve babalarında da ortaya çıktığı tesbit etmiş. Amerikalı sağlık uzmanları soğuk algınlığı kadar yaygın olan kulak enfeksiyonu nedeniyle anne ve babaları da doktorların sorguya çekerek önlem almasını istiyor.

Göz nuru için çip
ÖNÜMÜZDEKİ çağda körlerin çok küçük bir mikroçip ile görmelerinin sağlanabileceği müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in göz operasyonu geçirdiği John Hopkins Wilmer Göz Enstitüsü uzmanları, retina'nın gerisine yerleştirilecek bir çipin gözdeki görüntüleri gerekli sinir uclarına göndererek görme özürlü kişilerin çevrelerini görmelerinin sağlanabileceği kaydedildi. Geçen hafta adı geçen mikro çipin yerleştirilmesi için ünlü Amerikalı şarkıcı Stevie Wonder'da razı olabileceğini açıklanmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır