kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Japon yardım çeki afetzedeye
TÜRKİYE'NİN arka arkaya yaşadığı iki büyük deprem sonrası Brezilya'da yaşayan Japonlar, kendi aralarında topladıkları yardım paralarını depremzeler için gönderdiler.

Dünyanın bir ucundan gelen 2 milyar 600 milyonluk yardımdan çok duygulanan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, "Brezilya Yaşlı Japonlar Derneğine" teşekkür mektubu yolladı. Türkiye'nin yaşadığı afetten çok etkilenen Brezilya'da yaşanan Japonlar yardım için kendi aralarında geçen ay boyunca para topladılar. Ülkelerinden uzakta yaşamalarına rağmen kısa sürede 10 milyon 40 bin Brezilya parasını bir araya getiren Japonlar Derneği yardımları iletmek için Türk Konsolos Hadi Balık'ı ziyaret ettiler.

TEŞEKKÜR MEKTUBU
Dernek adına üzüntülerini Balık'a ileten Dernek Başkanı Kiyoshi Misaki, toplanan çeki de depremzelere gönderilmesi için teslim etti. Toplam 2 milyar 600 milyon Türk lirası değerinde yardım çeki, Brezilya'ya konferans vermek için giden Polis Akademisi öğretim üyesi Doç.Dr.İbrahim Cerrah teslim alarak elden Türkiye'ye getirdi. Cerrah, yardım çekini ve geçmiş olsun dileklerini bizzat İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a iletti. Ünsal ERGEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır