kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Bilgi yönetiminden şirket yönetimine
Bilişim'99 Fuarı bilgi çağının yönetim sistemleri konusunda ilginç bir seminere sahne oluyor. Koç Topluluğu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Koordinatörü Gürhan Çalkıvik Bilişim'99 Fuarı çerçevesinde 17 Aralık 1999 Cuma günü bir seminer verecek. Etkin Değişimin Perde Arkası: Bilgi Yönetiminden Şirket Yönetimine başlıklı seminer, Tüyap Fuar Merkezi Kardeniz Salonu'nda gerçekleştirilecek.

MBS, Bilişim'99 Fuarı'nda
MBS Bilişim, 15-19 Aralık tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü'nde organize edilecek Bilişim'99 Fuarı'nda bankacılık, telekomünikasyon, üretim ve hizmet sektörlerini dünya liderlerinin çözümleri ile buluşturuyor. Ziyaretçiler, havale yapmaktan, hesap açmaya, döviz alım-satımdan, kredi vermeye kadar bütün bankacılık işlemlerinin gerçekleştirildiği "Bank in the stand" isimli sunumu izleyebilecekler.

Kıdemli personelciler biraraya geldi
Personel Yönetimi Derenği'nin 15-30 yıllık kıdemli üyeleri "Kıdemli Personelciler Buluşması"nda biraraya geldi. Peryön'ün kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Altan'ın anıldığı toplantıya 30'u aşkın "kıdemli personelci" katıldı. Etkinlikte, kıdemli pedsonelciler ünlü ozanların şiirleriyle kendi şiirlerini seslendirdiler.

Temsa web sitesi hizmetinizde
Mitsubishi Ticari Araçlar ve Mitsubishi Pajero'nun Türkiye distribütörü Temsa Otomotiv, Mitsubishi Klima ve Sharp yazar kasalarının Türkiye distribütörü Temsa İş Makinaları ile ilgili her türlü bilgiye artık http://www.temsa.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sitede, satış noktalarının listesini ve tüm Mitsubishi Motors distribütörleri yer alıyor.

Siemens, 25'inci yıl ödülleri verdi
Siemens Türkiye teksilcisi Simko, 25 yılını dolduran çalışanları için bir jübile yemeği düzenledi. Gecede 9 Siemens çalışanına ödülleri verildi. Ana firma Siemens AG'de olduğu gibi Simko'da da geleneksel olarak yapılan jübile törenlerinde 25. ve 40. yılını dolduran personele Siemens AG sertifikası ve Simko plaketi verildi.

Dosyalar, IBM Norton AntiVirüs ile güvende
IBM Türk, Aralık ayının başında başlattığı kampanya çerçevesinde tüm platformlarda çalışan dünyanın lider AntiVirüs yazılımı olan Norton AntiVirüs Yazılım Paketi'ni uygun fiyatlarla sunuyor.

Coca Cola Mısır Çarşısı'da
Geleneksel Ramazan alışverişlerinin vazgeçilmez mekanı Mısır Çarşısı'nda düzenlenen "Coca-Cola Mısır Çarşısı Şenliği" çarşı ziyaretçilerine, eğlence dolu anlar yaşatıyor. Ramazan boyunca toplam 15 bin haneyi ziyaret edecek olan "Coca-Cola Serinlik Kervanı" ise aile bireylerine çeşitli hediyeler ve süprizler sunacak.

Beko, yardımcı sanayileriyle buluştu
Beko Elektronik, geleneksel olarak düzenlediği Yardımcı Sanayi Günü'nde, hizmet aldığı başarılı yardımcı sanayileriyle bir araya geldi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yardımcı Sanayi Günü'nde, bir yıl boyunca geçirdikleri denetimlerde başarı gösteren kuruluş temsilcileri ödüllerini Beko Elektronik yöneticilerinden teslim aldı.

İşgücü verimi 1998'de % 1.6 oranında düştü
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 1998 yılında işgücü verimliliği yüzde 1.6 oranında azaldı. TİSK'in 12 işkolunda, 378 işletme ve 165 bin çalışanı kapsayan "1998 Yılı Çalışma İstatistikleri ve İşgücü Maliyeti" araştırmasında, 1998 ortalarından itibaren sanayinin üretim ve satış imkanlarında azalma olmasına rağmen, reel işgücü maliyetinin ve reel ücret artışlarının yüzde 10'a yaklaştığı belirtildi. İşgücü verimliliğinin ise yüzde 1.6 oranında azaldığı ifade edilen araştırmada, "Bu durum, işletmelerin ve ekonominin uluslararası rekabet gücünün azalışı, işsizliğin artışı, yatırımların olumsuz yönde etkilenişi ve ihracat olanaklarının azalışı anlamına gelmektedir" yorumu yapıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır