kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Devletle ekonomiye hayır!'
Demirel Sanayi Kongresi'nde slogan sözcüklerle konuştu: "100 milyar dolarlık tesisi özelleştiremezsek bütçeyi denkleştiremeyiz. Devlete dayanarak ekonomi, hayır!"

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, elindeki 100 milyar dolarlık tesisi özelleştirmediği sürece, Türkiye'nin bütçesini denkleştirmesinin mümkün olamayacağını söyledi. Demirel, "devlete dayanarak ekonomi, hayır!" dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen, "Sanayi Kongresi'99"nin açılışında konuşan Demirel, ekonomide sınırların aşıldığını, bundan sonra yapılacak işin 200 milyon dolarlık ticaret hacmini yakalamak olacağını belirtti. Demirel, şunları söyledi:

'ÖZELLEŞTİRME FALAN YOK'
"Türkiye özelleştirme falan yapmadı. 6 milyar dolarlık özelleştirme yaptı, 6 milyar dolar da ancak masraflarına gitti. Türkiye'nin elinde 100 milyar dolarlık tesis var. Türkiye eğer buuu tesisleri özelleştirmezse, bütçesini denkleştirmesi mümkün değildir. Yani, özelleştireceğini ilan etmiştir. Aşağı yukarı 5-6 senedir bunlara yeni yatırımlar hiç yapılmamaktadır. Bu tesisler önümüzdeki yıllar zarfında daha çok, daha çok zararlı olmaya başlayacaktır. Ya Türkiye bunlara yeni yatırımlar yapıp düzeltecek, çağa uyduracak ya da bunları özelleştirecek."

"Devlete dayanarak ekonomi, hayır" diyen Demirel, devletin vergi gelirlerini, kaynakları, devlet tarafından kurulmuş bir takım tesislerin zararlarına ödemek kadar yanlış bir politika tasavvur edemediğini ifade ederek şöyle devam etti: "Devletin topladığı vergileri en iyi şekilde kullanmak, yeni kaynaklar yaratmak, ülkenin kalkınmasını fevkalade akılcı bir şekilde yönlendirmek ve iyi projeleri genel seviyede teşvik etmek ve ortamı herkese açık tutmak gerekir. Çünkü bugün, dünde değiliz. Yepyeni istikametlere Türkiye'yi götürmek lazım. Bunun içindir ki evvela kendimize güvenmemiz lazım. Bu güveni yitirdiğimiz zaman herşeyi yitiririz. Öyle diyor... Diyor ki, (servetiniz vardır kaybedersiniz, yeniden kazanırsınız. Malınız vardır kaybedersiniz, yeniden kazanırsınız. Ama kendinize olan güveni yitirdiğiniz zaman herşeyinizi yitirirsiniz.)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır