kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Harekat merkezi Dışişleri
Helsinki'deki pazarılkılar ve varılan sonuç Ankara'da heyecanla izlendi. Gelişmeler dakika dakika Dışişleri Bakanı İsmail Cem tarafından Başbakan Ecevit'e iletildi

Helsinki zirvesi dün başkentte yoğun bir telefon trafiği ve diplomatik bir beyin fırtınası yaşanmasına neden oldu. Dışişleri Bakanı İsmail Cem, kritik toplantıdaki gelişmeleri izlemek üzere makamına sabah erkenden geldi. 15'lerin üzerinde mutabakata vardıkları metin AB Başkanlığı'nca "gayrı resmi" olarak saat 13.51 civarında Dışişleri Bakanlığına fakslandı. Hemen ardından Cumhurbaşkanlığı'na ve Başbakanlığa bilgi verilerek metin fakslandı.

Ecevit, AB'nin kararını yolda öğrendi. Demirel de gelişmeleri sürekli olarak danışmanlarıyla görüştü..

BAŞBAKANLIK'TA TOPLANTI
Saat 15.45'te de Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Başbakanlık Merkez Binası'na geldi. Toplantı sırasında Türkiye'nin tutumu netleştirildi ve metnin bazı bölümleri kabul edilemez bulundu. Bu tutum, Helsinki'ye Dışişleri Bakanı İsmail Cem tarafından iletildi. AB dönem başkanı olan Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Talia Halonen ile konuşan Cem, Türkiye'nin çekincelerini tek tek anlattı. Bunun üzerine yeniden Helsinki'den gelecek cevap beklenmeye başladı. Cevap saat 17.00 civarında Ankara'ya ulaştı. AB'nin Dış politika ve ortak savunma yüksek temsilcisi Javier Solana'nın Ankara'ya geleceği bildirildi. Saat 18.00'de Bakanlar Kurulu toplandı. Toplantısı saat 20.10'da sona erdi. Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, Türkiye'nin adaylığı konusunu bütün yönleriyle değerlendirdiklerini bildirdi. Toskay, '''Ancak Sayın Solana ve Verheugen'in özel uçakla Türkiye'ye geleceğini öğrendik. Kendileri ile görüşme sonrası yapılacak değerlendirme ışığında Sayın Başbakanımız sonucu sizlere açıklayacak. Solana ile Verheugen'in Türkiye'ye gelmelerini de özenli bir jest olarak değerlendiriyoruz'' diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır