kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İçine anılar sinmiş eşyalar
Bu hafta Murathan Mungan'ın Fındıklı'da "şiir, hikâye ve oyun gibi edebiyatın üvey evlatlarından" 20 yılda kazandıkları ile alabildiği dairesindeyiz. Bu hafta Murathan Mungan'ın Fındıklı'da "şiir, hikâye ve oyun gibi edebiyatın üvey evlatlarından" 20 yılda kazandıkları ile alabildiği dairesindeyiz.

Hani Boğaz sırtlarında, karadan yolu olmayan, sadece asansörle çıkılan sokaklar vardır, işte ressam Balkan Naci İslimyeli, Bebek'te böyle bir sokakta oturuyor. Orman bitiyor, koy başlıyor. Zaten balkona kurulan bir teleskopla neredeyse gelip geçen tankerler bile denetleniyor. İslimyeli, devam eden resim sergisinin yorgunluğunu şöminesinin karşısında atıyor. Bahariye'deki Mine Sanat Galerisi'nde sergilediği tuval üzerine yağlıboyalarında kendi çektiği fotoğrafları model olarak kullandığını söylüyor.

SPORCU DİSİPLİNİ
Balkan Naci İslimyeli'nin eşi Sezen ile 30 yıldır kiraladığı bembeyaz boyalı dairesinin duvarlarında onlarca cam altı resmi, raflarda ise eski Kınık, Çanakkale ve Kütahya seramikleri var. Bunlar için İslimyeli, "Hepsi benim resmimi besliyor, Çanakkale seramikleri Anadolu geleneği ile İstanbul kullanımını birleştiren kitch bir akımın temsilcileri, çok kullanıyorum kendi sanatımda." diyor. Cam altı resimleri ise geçen yılki "Suretler" sergisinin temel konusu idi. Cam altına konu olmuş halk efsanelerini bilgisayarda yorumlayarak tuvale dökmüştü.

SPORCU DİSİPLİNİ
Onarılmış eski mobilyalar ve modern oturma köşesi Anadolu'dan toplanmış aksesuarla tamamlanınca köşesine bucağına Türk kültürü sinmiş, bir yağlıboya resim, bir eski beşikle renklendirilmiş küçük ama rahat bir apartman dairesi çıkmış ortaya.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır