kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sahte mehdiler var'
Yılmaz, dünkü grup toplantısında "Kendini kurtarıcı mehdi sananlar var" dedi ve ekledi: "Türkiye'nin sahte mehdilere ihtiyacı yok" ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, dün partisinin Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye'de bir mehdi bekler gibi kurtarıcı bekleyenler var.

Kendilerini kurtarıcı mehdi zannedenler var. Oysa Türkiye'nin sahte kurtarıcılara, sahte mehdilere ihtiyacı yoktur" dedi. ANAP Lideri, elindeki metni okuyarak yaptığı 20 dakikalık kısa konuşmada, devletin yeniden yapılandırılması projesini tekrarladı. Sözlerine, Turgut Özal'ın 1983'de başlattığı kalkınma hamlesini anlatarak başlayan Yılmaz, sürekli, "Demokrasi", "özgürlük" ve "refah"ı vurguladı.

OTORİTER DEVLET GÜÇLENİR
Yılmaz, şunları söyledi: "Sağlam bir demokratik zemin üzerinde gerçekleşmeyen siyasi mücadele ve farklı görüşlerin çarpışması toplumsal güçlerin parçalanmasına yolaçar. Bu da siyasi kurumların gücünü zayıflatır. Toplumu uyuşukluğa sürükler. Sonuçta baskıcı otoriter devlet daha da güçlenir. Bunalımlı dönemlerinde etkin bir katılım ve açık siyasi tartışmalar yerine uyuşuk, kurtarıcı bekleyen mistik bir toplumsal ortam doğar. Bugün Türkiye'de bir mehdi bekler gibi kurtarıcı bekleyenler var. Kendilerini kurtarıcı mehdi zannedenler de var veya kendilerini öyle göstermek isteyenler de vardır. Oysa Türkiye'nin ne sahte mehdilere, ne sahte kurtarıcılara ne kendisini kurtarıcı diye takdim edenlere ihtiyacı yoktur." Konuşmasına "Demokrasi için, hak ve özgürlükler için, iktisadi kalkınma için samimiyetle, bilinçle çalışan insanlara ihtiyaç vardır" diye devam eden Yılmaz, şöyle dedi:

DEMOKRASİ VE GELİŞME
"Demokrasi sadece baskıcı devleti reddetmekle kalmaz, devlet erkinin gücünü de sınırlar. Bunun sebebi devleti zayıflatmak değil bireye gereken özgürlük alanını yaratabilmektir. Sağlıklı bir ekonomik modernleşme süreci devletteki tüm bozulma ve çarpıkları düzeltme işlevine de sahiptir. Bu da üretilen değerlerin paylaşımı bakımından piyasa ekonomisiyle ilgili zannedilenin aksine otoriter devlet yapısına göre çok daha adil bir toplum yapısı oluşturur. Demokrasi ve gelişme birbirine dayandıkları sürece ayakta kalırlar."

Konuşmasını, "Bugün bütün yollar daha fazla demokrasiye, daha fazla insan hak ve hürriyetlerine, daha fazla refaha çıkmaktadır" diye sürdüren Yılmaz, bu hedeflere ancak ANAP'la ulaşmanın mümkün olacağını savundu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır