kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bohça kete
Malzemesi
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 çay bardağı su
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 yumurtanın sarısı
* Alabildiği kadar un
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kaba zeytinyağını, suyu, tuzu, yoğurdu ve sirkeyi alıp, karıştıralım. Bu malzemenin alabildiği kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendirelim. Bu arada ketenin iç malzemesini hazırlayalım. 2 çorba kaşığı tereyağını bir kapta eritelim. Yağın alabildiği kadar unu ekleyerek, sürekli karışıtıralım. Kısık ateşte kavurya devam edelim. Unun meyanesi gelip, kumlu bir görünüm alanınca ateşten alıp, bekletelim. Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar kopararak, beze yapalım. Bezeleri unlu bir zeminde hazır yufka inceliğinde açalım. Kalan tereyağını eriterek açtığımız yufkaların üzerine serpiştirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerine yağ sürerek bohça gibi katlayalım. Kare şekline gelen yufkanın ortasına kavrulmuş unun 1 kaşığını koyalım. Karşılıklı köşeleri unlu malzeme üzerinde kapatıp zarf şekli olmasını sağlayalım. Margarinle yağlanmış tepsiye kapatılan yüzleri üste gelecek şekilde dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır