kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yargıtay'dan 'yolsuzluk' açıklaması
3 ARALIK tarihli bir gazetede "Yargıda Yolsuzluk" başlığıyla verilen ve kaynağı bilimsel bir araştırma olan habere, Yargıtay Birinci Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Söz konusu haberde, İstanbul Barosu'na kayıtlı 13 bin 400 avukattan beş yılını dolduran 8 bin 550'sinden adresleri saptanan 1676'sı dahil olmak üzere "geniş anlamda yargı"yla ilgili olmak üzere yolsuzluk türleri, nedenler, sonuçları gibi konularda 84 kapalı ve bir açık uçlu soru sorulduğu belirtilmektedir. Haberde 666 avukattan alınan yanıtlara göre, geniş anlamda yargıda yolsuzluk olduğuna sübjektif kanı biçiminde inananların sayısının yüzde 94.9; yolsuzluğun sıklık derecesinin yargıçlar/savcılar arasında binde altı olduğu belirtilmiştir.

Yargıtay'ın açıklamasında "Yapılan araştırmada sorulara verilen yanıtlar, somut olaylara ve kanıtlara dayanmamakta, yalnızca 'sübjektif kanı ve izlenimleri' yansıtmaktadır. Yani, araştırmanın amacı bir eğilim belirleme çalışması olup 'kesin kanıtsal bir belgeleme' değildir" denilmektedir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır