kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müteahhitler: Metris size ders olmadı mı?
Yeni tip cezaevleriyle ilgili ihaleyi iptal eden Adalet Bakanlığına tepki yağıyor

METRİS Cezaevi'nde yasadışı İBDA-C örgütü mensuplarının isyan çıkararak çok sayıda jandarmayı yaralamalarının ardından Adalet Bakanlığı'na tepki yağıyor. Cezaevlerini gerektiği gibi kontrol edemeyen Bakanlığa bir tepki de müteaahitlerden geldi. Cezaevlerinin ıslahı ve koğuş sisteminden hücre sistemine geçiş için açılan ihaleyi fiyatları yüksek bularak iptal eden Bakanlığı eleştiren müteaahitler, "Bundan önceki olaylar ders olmadı, Metris Cezaevi de mi ders olmayacak?" dediler.

Metris Cezaevi olaylarını örnek gösteren müteahhitler, hücre sisteminin cezaevlerinde uygulanabilecek en güvenli sistem olduğunu söylediler. Çıkarılan maliyetleri yüksek bulan bakanlığın koğuş sistemini değiştirmesinin zorluğuna değinen firma temsilcileri, "Biz cezaevlerini prefabrik elemanlarla çok sağlam bir şekilde hücre sistemine geçireceğiz. Fiyatlarımız yüksek değil, eğer bakanlık prefabrik yerine normal duvar ördürmeye kalkarsa yine mahkumları içeride tutamaz" şeklinde konuştular.

ÇALIŞMAK ZOR
Cezaevlerinde çalışmanın sıkıntısını dile getiren firma temsilcileri şunları söylediler:

"Cezaevine yeteri kadar eleman ve ekipman sokamıyoruz, girmek çıkmak sıkıntılı. Dolayısıyla makinelerle bir günde yapılabilecek işler el emeği gerektiyor, hem süre hem maliyetler artıyor. Fakat bakanlık bunu hiç dikkate almadan bir şartname hazırlıyor. Sanki yaşanan bu olaylardan bakanlık ders almıyor."

Bakanlığın teknik ayrıntıları hesaplamadığını ve sadece düz duvar hesabı yaptığını ileri süren firma temsilcileri, "Bakanlık duvar yapın, eski tesisatları değiştirmeyin, su yumuşatma sistemi koymayın' diyor. Bu şartlarda bina yapmak mümkün değil" dediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır