kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ich liebe Allah
Almanya'nın sevilen pop şarkıcısı Judith Hildebrandt 22 yaşında İslamiyeti seçip Hüda adını alınca ülkenin en tartışılan kadını oldu.

GÜZELLİĞİ ve yeteneği ile Almanya'nın sevilen yıldızlarından biri olan 22 yaşındaki Judith Hildebrandt'ın, müslümanlığa geçmesi Almanya'da günün en tartışılan konusu oldu.

Alman gençlik dergisi Bravo'ya verdiği röportajda, annesinin de İslam dinini seçmesinin kendisini etkilediğini belirten Judith Hildebrandt, "O zamanlar 12 yaşındaydım. Bana dini baskı yapılmadı. Annem dinini değiştirince tek tanrılı dinleri araştırmaya başladım. Budizmi, şamanizmi inceledim ve müslümanlıkta karar kıldım" diyor.

Hüda ismini alan güzel yıldız sözlerine şöyle devam ediyor: "Bugünlerde Arapça öğreniyorum. Çünkü Kur'an-ı Kerim'in orijinalini okumak istiyorum. Alkol ve uyuşturucu kullanmıyorum. Ramazan ayında mutlaka oruç tutacağım. Her gün 5 vakit namaz kılmaya çalışıyorum ancak bazen işim gereği bunu yerine getiremiyorum. O zaman kendimi çok kötü hissediyorum. Bu yüzden özellikle sabah namazını hiç aksatmıyorum. Güneş doğmadan kalkıp abdestimi alıyorum. Bu benim için diş fırçalamak kadar doğal bir olay." Münih'te yaşayan Hüda, sokakta başörtüyle dolaştığını, bunun kendisini ve başkalarını rahatsız etmediğini söylüyor. İslam dinini araştırdığını anlatan Hüda, "Birçok kişi İslam'ın bu dünyaya göre bir din olmadığını savunuyor. Aslında bu sözü söyleyen insanlar bu dünyaya göre değil. İslam'a bu denli ön yargılı yaklaşanlar, farkında olmadan kendilerini dünyadan soyutluyor" diye konuşuyor. Hüda, öldüğünde de müslüman gibi defnedilmek istiyor ve şöyle konuşuyor:

"Eşimin de benim gibi müslüman olmasını arzu ediyorum. Ancak müslüman olmayan birine aşık olursam evlenmekten vazgeçmem. Çünkü dini yüzünden bir insanı hayatımdan çıkarmak daha büyük günahtır.

AHMET ÖZAY /FRANKFURT


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır