kapat

08.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Bankalar Kanunu yeni yıla kalır
Devlet Bakanı Tunca Toskay, bankacılık sektörüyle ilgili yeni düzenlemelerin yılbaşından önce çıkarılacağını sanmadığını söyledi. Toskay, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda (DTM) düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl kurlardaki değişimin de enflasyon hedefine paralel olarak gerçekleşeceğini bildirdi.

Eximbank'ın önceliği KOBİ'lere
Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, Kasım ayı sonu itibariyle Eximbank kredilerinin, Türk Lirası bazında geçen yıla göre yüzde 63 oranında artarak, 1.2 katrilyon lira düzeyine eriştiğini söyledi. Kılıçoğlu, Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen KOBİ zirvesinin ikinci gününde yaptığı konuşmada, kredilerde KOBİ'lerin aldığı payın ise aynı dönemler itibariyle yüzde 95 oranında artarak, 503 trilyon liraya yükseldiğini ifade etti.

Sabancı'dan 600 trilyon sermaye
Kayıtlı sermaye tavanını 600 trilyon liraya çıkarma kararı alan Sabancı Holding, bankalar hariç en yüksek kayıtlı sermaye tavanına sahip şirket oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, kayıtlı sermaye tavanının 250 trilyon liradan 600 trilyon liraya çıkarılmasının Sabancı Holding'in daha büyük hedeflere ulaştırmak için önemli bir gelişme olacağını bildirdi. Sakıp Sabancı, holdingin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1967 yılında Adana'da 50 milyon lira sermaye ile kurulan şirketin, aradan geçen 32 yılda ödenmiş sermayesini 2.5 milyon kat artırarak, 125 trilyon liraya yükselttiğini kaydetti.

Endeks 10.000 puanı geçti
Önceki gün seans içinde 10.000 puanı aşan ancak kapanışı 9.861 puandan yapan borsa, dün bu kilometre taşını geçti. Hisse senetleri ortalama yüzde 2.18 oranında değer kazandı, endeks 10.076 puandan günü tamamladı. Seans içinde endeks 10.112 puana kadar yükselebildi. Zirvesini yenileyen borsadaki işlem hacmi ise önceki güne göre yüzde 21 oranında azalarak 372 trilyona geriledi.

MNG Bank'tan 'tasarımlı' kart
MNG Bank, müşterilerine MasterCard sunmaya başladı. "Kendi Kartını Kendin Yarat" projesi ile MNG Bank müşterileri kendi MasterCard'ların tasarımlarını kendileri yapacaklar. Bu projede kartın üzerine istenilen bir resim çizimi yada fotoğrafı kullanabilme imkanı bulunuyor.

İki banka dış kredi aldı
TÜRKİYE İş Bankası uluslararası piyasalardan 275 milyon dolarlık kredi sağladı. Libor artı yüzde 0.55 faizli ve 1 yıl vadeli krediye, 34 uluslararası banka katıldı. Bu arada Koçbank da 1 yıl vadeli libor artı 0.60 puan faizle sendikasyon kredisi aldı. Bankadan yapılan açıklamda sendikasyona 21 bankanın katıldığı ifade edildi.

Bütçe görüşmelerine "tatil" ertelemesi
TBMM Danışma Kurulu'nda varılan anlaşma sonucu, yaklaşan Yılbaşı ve Şeker Bayramı dolayısıyla, bütçe görüşmeleri programında değişiklik yapıldı. 2000 yılı bütçe tasarısının, daha önce belirlenen 13 Aralık günü yerine altı gün ertelenerek 19 Aralık'da başlaması benimsendi. Danışma Kurulu'nca belirlenen yeni gündeme göre, Genel Kurul'da, Sermaye Piyasası Kanunu, kanuni faiz ve temerrüt faizlerine ilişkin kanun tasarısını görüşecek.

Maliye'den "Vergi Usul" açıklaması
Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu'nun ceza hükümleri ile uzlaşma hükümlerinde daha önce yapılmış değişikliklere açıklık getirdi. Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, 1 Ocak 1999 tarihinden önceki dönemlerde neden olunan vergi ziyaı için, ilgili vergilendirme döneminde yürürlükte bulunan hükümlere göre kaçakçılık, ağır kusur veya kusur cezalarından birisi kesilmek suretiyle işlem yapılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır