kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir Susurluk kazası daha
Susurluk Komisyonu üyesi Fazilet Milletvekili Bedri İncetahtacı trafik kazasında can verdi

Trafik canavarı bir milletvekilini daha kurban seçti. Fazilet Partisi'nin "Aydın ve demokrat" ismi, Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı, dün sabah Almanya seyahatine çıkmak üzere, kendi kullandığı otosuyla Esenboğa Havalimanına giderken trafik kazası geçirdi. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda orta refüje çarpan İncetahtacı, şarampole yuvarlandı ve olay yerinde öldü.

Kendi kullandığı 33 DA 111 plakalı BMW marka otomobiliyle sabah saat 06.15'te Esenboğa Havalimanı'na doğru yola çıkan İncetahtacı, 19'ncu kilometrede yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, aşırı sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çarptı. Refüj üzerindeki ağaçlara da çarpan ve ardından da elektrik direğine vurarak, takla atan araç hurda haline döndü. İncetahtacı de olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine gelen Jandarma ve Bölge Trafik Ekipleri konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın güzergahı üzerinde olması nedeniyle enkaz haline gelen aracı Akyurt Jandarma Karakoluna çekti.

Kutan'ın şüphesi
FP lideri Kutan, İncetahtacı'nın ölümüyle ilgili olarak "İlk intibaya göre normal kaza. Ancak, Susurluk Komisyonu üyesi olması dolayısıyla şüphe ifade edenler de oldu" dedi. Kutan şöyle konuştu: "Bu istikamette şüphe ifade edenler oldu. Bizdeki ilk intiba, normal bir kaza olduğudur. O noktada bundan önce de birkaç kaza olmuş ve ölümle sonuçlanmış. Herhalde rahmetli de oldukça süratli gidiyordu. Doğrusu ne oldu da yoldan çıktı, anlamak mümkün değil." Kutan, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile irtibat kurduğunu ve "Kazanın Susurluk yönüyle de incelenmesi talebinde bulunduğunu" söyledi.

Susurluk bağlantılı kazalar
TÜrkİyE'yi sarsan Susurluk Skandalı bir kazayla ortaya çıktı, ilginç kazalarla gündemdeki yerini korudu. İlk kaza, çeteyi ortaya çıkardı. İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan, 7 kişinin katili Abdullah Çatlı ile Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve İzmirli manken Gonca Us, 3 Kasım 1996'da Susurluk 'ta geçirdikleri kazada öldü, DYP'li Sedat Bucak da yaralandı.

İkinci kaza, Susurluk skandalını soruşturan Meclis Araştırma Komisyonu'nda raportörlük yapan, hakim Akman Akyürek hayatına mal oldu. İstanbul'daki kazada, plakası belirsiz bir aracın Akyürek'in aracını sıkıştırarak, yoldan çıkmasına neden olduğu iddia edildi.

Üçüncü kuşkulu kazada ise Susurluk Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Fikri Sağlar'a, Susurluk çetesiyle ilgili bilgi veren eski MİT görevlisi Ertuğrul Berkman hayatını kaybetti.

Komisyonunen etkin üyelerindendi
TBMM'de geçen dönem görev yapan ve Susurluk Araştırma Komisyonunun da en etkin üyelerinden olan 39 yaşındaki İncetahtacı, FP içindeki yenilikçi kanatta yer alan "Aydın ve Demokrat" bir isimdi. Bir süre önce resmi bir toplantıya katıldığı İran'da, Humeyni'nin mezarına gitme teklifini reddeden İncetahtacı İran'lı yetkililere "Siz Türkiye'ye geldiğinizde Atatürk'ün mezarına gitmiyorsunuz, ben de Humeyni'nin mezarına gitmem" demişti. İncetahtacı iki hafta önce de Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi ele alınırken, Türkiye'de yeteri kadar cami bulunduğunu belirtmiş ve artık yeni cami yapılmamasını istemişti. İncetahtacı, Cumhurbaşkanının veto ettiği af yasasında bulunan çetelerin affı maddesine de karşı çıkmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır