kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Silah ruhsatı


Lige ara verildiği belli.

Oyunun başında bir sürü pas hatası, vasatı geçmeyen bir futbol var. Gol pozisyonu az, heyecanı olmayan, keyifsiz bir maç. Kızamıyoruz ki futbolculara. Maç oynamadan formlarını nasıl koruyacaklar? Beşiktaşlı futbolcular 3 haftadır maç yapmıyor. F.Bahçe ve G.Saray'ın futbolcuları bir hafta daha maçsız...

Beşiktaş'ın forvete ihtiyacı yok sanıyorduk. Ne bilelim Ertuğrul'un böyle hareketsiz kalacağını. Allah'tan Ertuğrul'un alternatifleri de var. Kolay değil Üç Büyükler'de oynamak. Forma için savaşacaksın.

İlk yarı paslaşacak adam bulamayan Mehmet, mecburen Trabzon defansıyla ver-kaç yapıyor. İyi ki Ahmet Dursun'umuz çok hareketli. Durmuyor. Sadece gol aramakla yetinmiyor, sahanın her yerinde top kovalıyor. Beşiktaş'ın bu seneki en iyi transferi. İlk yarının en çok yorulan oyuncusu Alman Münch. Ama koşmaktan değil, korner atmaktan. Halilagiç'in kalitesi tartışılmaz. Hem fizikli hem mücadeleci.

Hami 5 yıl daha oynar!
Trabzonspor, gol ümitlerini daha çok kontrataklara ve Hami'nin şutlarına bağlamış. FIFA, önümüzdeki yıllarda taçların da ayakla kullanılmasına müsaade ederse, Hami sadece frikik, korner ve taç kullanarak 5 yıl daha oynayabilir.

Trabzonspor'da orta sahanın en çok göze batan ismi Yusuf. Hareketli ve çabuk. Oliveira'nın Trabzonspor'un yabancı kullanma hakkını işgal etmesi yanlış. Aslında Trabzonspor'un formasını bile giymemesi gerek. Özyazıcı, ayağına top değmeyen Vugrinec'i çıkarıyor, yerine oyuna koyduğu Selahattin'in ayağına değen ilk top gol. Demek ki, topu kazanmak için çabalamak lazım. Boşa çıkıp, pas almalı. Kimsenin takımını eksik oynatmaya hakkı yok.

Hakemlere silah gerekecek
Trabzon'un kalesinde sorun yok. Defansı da az hata yapıyor. Orta sahaya pozisyon hazırlayacak birini almaları gerek. Pozisyona girmeden gol olmaz. Şifo'nun vasatı geçemediği günlerde Beşiktaş da pozisyon bulmakta zorlanıyor. Ahmet Dursun gibi hareketli bir forveti olmasına rağmen... Yapılan orta sayısı az. Münch'ün attığı korner sayısı, yaptığı orta sayısından fazla. Yasin'in durgunluğu devam ediyor. Genç bir adamın daha canlı olması lazım. Tayfur, her zamanki gibi görevinin başında. Bazen Milli Takım'da da attığı sürpriz goller olmasa adını hiç duyamayacağız.

Hakemlere küfrediyoruz. Yetmiyor, kafalarına taş atıyoruz. Yakın zamanda adamların can güvenliği tehlikeye girecek. Hakemlere de mi silah ruhsatı versek acaba?

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır