kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Bu gece Berat Kandili
MÜSLÜMAN âlemi bu gece Berat Kandili'ni kutluyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, kandil nedeniyle yayımladığı mesajda, "Berat gecesinin manevi aydınlığını fırsat bilerek, farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, birbirimize hoşgörüyle yaklaşalım, barışalım, kucaklaşalım, kaynaşalım" çağrısında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, mesajında, aslı, "Beraet" olan ve Türçe'ye "Berat" olarak giren bu kelimenin sözlük anlamının, "Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak", dini literatürde ise "Günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve rahmete nail olmak" anlamını ifade ettiğini kaydetti.

Bir terörist ölü ele geçirildi
TOKAT'IN Erbaa ilçesinde sürdürülen operasyonda 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirildi. Canpolat kırsal kesiminde operasyon yapan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timler, bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada, 1 terörist öldürüldü. Bölgedeki güvenlik güçlerine takviyede bulunularak, operasyonlar yoğunlaştırıldı.

Hac kurası bugün başlıyor
2000 yılında hacca gitmek için 81 bin 544 kişi başvuruda bulundu. Suudi Arabistan'ın koyduğu kotanın 65 bin kişi olması nedeniyle, hacca gidecekler, bugünden başlayıp 24 Kasım'a kadar kura ile belirlenecek. Kontenjanın 41 bini Diyanet İşleri Başkanlığı'nca kullanılacak.

Kızılhaç çadırkent kuracak
İSPANYOL Kızılhaçı, Bolu Sağlık Mahallesi'nde, 2 bin 300 çadırdan oluşan bir çadırkent kuruyor. Çalışmalarına başlanan çadırkentte tuvalet, çamaşırhane, okul, sağlık ocağı ve aşevi olacak. Bolu Valiliği de 300 çadırdan oluşan çadırkenti TMO yolu üzerinde kurmaya başladı.

Bedelli askerlik başvuruları başladı
BEDELLİ askerlik kapsamında olup da uygulamadan yararlanmak isteyenlerin başvuruları yurtiçinde bugün başladı. Başvurular yurtdışında ise 6 Aralık 1999 tarihinden itibaren kabul edilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır