kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte Türkeş'in saklandığı bağevi
Nesim Malki'nin tetikçisi Burhanettin Türkeş, önce cinayet silahını sakladığı bağevinin yerini açıkladı, olay yerinde yapılan tatbikatta da cinayeti tüm detaylarıyla anlattı

İstanbullu işadamı Nesim Malki cinayetinde "tetikçi" olduğu gerekçesiyle aranırken geçen hafta Kapıkule'de yakalanan Burhanettin Türkeş'e olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Türkeş önce Malki'nin öldürüldüğü 28 Kasım 1995'te olduğu gibi Bursa Havaalanı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç'e cinayetin havaalanı boyutunu anlattı. Havaalanında Malki'nin öldürüldüğü sırada şoförlüğünü yapan ve saldırıdan yara almadan kurtulan Cengiz Üksel de Türkeş ile konuşturuldu. Türkeş ile Üksel'in ifadeleri alındı.

Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç'in yürüttüğü tatbikatın ikinci aşaması, Malki'nin öldürüldüğü Bursa-İzmir Çevreyolu'nda gerçekleştirildi. Türkeş, saldırı anında aracın arkasında oturan Malki'ye kendisinin sağ arka, cinayetin diğer tetikçisi Oğuz Işıklı'nın ise sol arka taraftan ateş ettiğini söyledi.

İLK MADDİ DELİL!
Burhanettin Türkeş, daha önce yapılan sorgularında da cinayette kullandığı silahı. Bursa'nın Kestel İlçesi yakınlarında bir bağevinde sakladığını açıkladı. Bağevinde yapılan aramada 3 adet silah, yüklü miktarda çek ve senet bulundu. Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından balistik incelemeye alınan silahlardan biri, Malki cinayetinde kullanılan silah çıkarsa başta Erol Evcil olmak üzere cinayet sanıklarının Emniyet'teki itirafları ilk kez maddi bir delile dayandırılmış olacak. Böylece Evcil ve diğer sanıkların polisteki ifadelerini mahkemede reddetme şansları da kalmayacak. Malki cinayetinin de 9 milimetre çapında 14'lü silahla işlendiğini hatırlatan yetkililer, bu ihtimalin yüksek olduğunu belirttiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır