kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ev için son sekiz gün
Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, "Prefabrik evler 30 Kasım'da bitecek" ısrarını sürdürüyor. Depremzedelerin akıbeti 8 gün sonra belli olacak

DEVLETİN deprem bölgesinde verdiği sözü tutması için sadece 8 gün kaldı. Prefabrik evlerin 30 Kasım tarihine kadar tamamlanacağı ve depremzedelerin yaklaşan kış aylarını soğukta geçirmeyeceği sözünün akıbeti 8 gün sonra belli olacak. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, prefabrik konutların 30 Kasım'da bitirileceği konusundaki ısrarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından ihale edilen 26 bin prefabrik konutun 20 bininin su basmanını tamamladıklarını söyleyen Aydın, "Günde bin konut yapıyoruz. Bu tempoyla giderse 30 Kasım'a kadar önemli bir sorun görünmüyor" dedi.

Bu arada FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, deprem bölgesindeki prefabrik evlerin 30 Kasım tarihine yetişmemesi durumunda hükümet hakkında gensoru önergesi vereceklerini açıkladı.

Mühendisler depremden korktu
BAYINDIRLIK ve İskan Bakanlığı, Düzce depreminin ardından hasar tespitinde görevlendirecek mühendis bulamadı. 17 Ağustos depreminde Türkiye'nin dört bir yanındaki mühendisleri bölgeye göndererek hasar tespiti yaptıran Bakanlık Düzce, depreminde zor durumda kaldı. Düzce depremiyle orta ve az hasarlı binaların da yıkılmasının ardından mühendisler "Deprem riski yüksek, binaların çökme ihtimali var. Can güvenliğimiz yok" diyerek hasar tespiti yapmak istemediler. Bakanlık yetkilileri ise, "Mühendislerimiz hasar tespit çalışmalarına can güvenliklerinin bulunmayışı nedeniyle katılmak istemiyor. Bölgeye mühendis göndermekte zorluklar yaşadık" dediler.

Mühendislerle tek tek konuşarak ikna eden Bayındırlık Bakanlığı hasar tespit çalışmalarının tamamlanması için de bölgeye 150 mimar ve mühendis gönderdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır