kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah Ýnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
MGK'nýn gündeminde 4 kritik konu ele alýnacak
24 Kasým'da toplanacak MGK'da deprem, irtica, terör ve organize suçlar tartýþýlacak. 26 Kasým'daki YAÞ'ýn gündeminde ise TSK'nýn kýyafeti var

TÜRK Silahlý Kuvvetleri komuta kademesi için yoðun bir hafta baþlýyor. Komutanlar, bu haftayý Milli Güvenlik Kurulu ve Yüksek Askeri Þžra toplantýlarý nedeniyle oldukça yoðun geçirecekler. 24 Kasým'daki MGK toplantýsýnýn gündeminde deprem yaralarýnýn sarýlmasý, irtica, terör ve organize suçlarla mücadele konularý var. MGK, Aðustos ayýnda olduðu gibi 24 Kasým'daki toplantýda da öncelikli olarak depremi deðerlendirecek. Toplantýda, 12 Kasým'da Düzce merkezli meydana gelen deprem ile 17 Aðustos'ta Marmara Bölgesi'nde yaþanan deprem felaketleri ele alýnacak.

Kurul'da her iki deprem felaketi sonrasý ortaya çýkan geliþmeler deðerlendirilerek, alýnmasý gereken tedbirler kararlaþtýrýlacak. Kurul gündeminde ayrýca irtica, terör ve organize suç çeteleriyle mücadele de bulunuyor. Özellikle Düzce Depremi'nden sonra gerek hükümetin gerekse silahlý kuvvetlerin koordineli bir þekilde bölgeye müdahale etmeleri, olasý doðal afetler sonrasýnda model olarak kullanýlacak. Toplantý Çankaya Köþkü'nde saat 15.00'te baþlayacak.

KIYAFETTE KÜÇÜK DEÐÝÞÝKLÝK
Yüksek Askeri Þžra (YAÞ) ise yýl sonu olaðan toplantýsýný 26 Kasým Cuma günü yapacak. Toplantý Baþbakan Ecevit'in baþkanlýðý'nda saat 09.30'da toplanacak. Þžra'da ise TSK'yý ilgilendiren kanuni düzenlemeler, Silahlý Kuvvetler'in kýlýk kýyafet durumu ele alýnacak. TSK personelinin dýþ görünümünde küçük çaplý deðiþiklikler bekleniyor. Pantolondaki þerit sayýsýnýn 2'ye çýkabileceði, kamuflaj elbisesindeki hakim renk olan yeþil yerine, özellikle Güneydoðu'daki kýraç arazide kullanýlabilecek nitelikte kahverengi aðýrlýklý bir tip seçilebileceði bilirtiliyor.

Ayrýca Türkiye ve dünyadaki geliþmelerin askeri stratejik deðerlendirmesi yapýlacak. Þžra toplantýsýnda ordudan ihraçlar konusu da gündemde yeralýyor. Þura'da irticai faaliyetlere bulaþan ve disiplinsizlik yapan 40 civarýnda personelin dosyasýnýn görüþüleceði öðrenildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr