kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kral dairesinde tecavüz iddiası
İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türker, bir şarkıcıya Efes Oteli'nin Kral Dairesi'nde tecavüzle suçlanıyor

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nde APK uzmanı olarak görev yapan Mehmet Türker hakkında, İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptığı dönemde, Çiğdem Kervan (24) adlı şarkıcıya Efes Oteli'nin Kral Dairesi'nde zorla tecavüz ettiği iddiası dava açıldı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek davada Türker hakkında 17 yıl hapis cezası isteniyor.

"ENGEL OLAMADIM"
Alsancak'taki Şıkıdım Bar'da şarkıcılık yapan Çiğdem Kervan ifadesinde şöyle dedi: "Barın sahibi Elmas Cuffe ve birkaç koruma ile Mehmet Bey'in konuşmak için bizi beklediği Efes Oteli'ne gittik. Odada İzmir Asayiş Şube Müdürleri Fikri Özsoy ve Hacı Murat Dursun da vardı. Yaklaşık yarım saat sonra odadaki herkes bir bahaneyle odadan ayrıldı. Kapıya yöneldim, kilitliydi, 'Sana aşığım, seni seviyorum. Hiçbir yere gidemezsin' diye saldırdı, tecavüzüne engel olamadım."

MÜFETTİŞLERİ SUÇLADI
Hakkında ayrıca S.A. isimli bayanı makam odasında taciz ettiği, genç kadının karşı koyması üzerine tokatladığı ve sekreterine cinsel tacizde bulunduğu iddiaları da bulunan Türker, tüm iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Olayı soruşturan polis müfettişleri Ataman Bayatlıoğlu ve Nejat Akar'ı suçlayan Türker, "İstediklerini yerine getirmediğimiz için asılsız suçlamalarla karalamaya çalıştılar. Ben de onlar hakkında bakanlığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Mehmet Türker, uzun süre Bursa Emniyet Müdür Yardımcılığı görevi yaptı. Evcil soruşturması sırasında İzmir Emniyet Müdürü olan Ahmet Demir'le birlikte açığa alındı. Ahmet Demir meslekten men edilirken, Mehmet Türker, Ankara'ya APK uzmanı olarak atandı.

SHA

Evcil'den sonra kızağa çekilmişti
Mehmet Türker, uzun yıllar Bursa'da Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. O dönemdeki amiri Ahmet Demir'di. Malki suikastinden sonra Demir ile birlikte İzmir'te tayin edildi. Malki suikastinin azmettiricisi Evcil ile bağlantıları olduğu yönündeki iddialar üzerine hakkında soruşturma başladı. Soruşturma sonucunda, dönemin İzmir Emniyet Müdürü Ahmet Demir görevden alınırken, Türker de polis arasında kızak yeri olarak bilinen APK uzmanlığına atandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır