kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

TPAO, Libya'da petrol arayacak
Yurtiçi hampetrol ve doğalgaz arama faaliyetleri yanında yurtdışında da petrol arayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Libya'da bir ilke imza attı. Libya hükümetinin 1995'de arama-üretim faaliyetlerine açtığı toplam 12 saha üzerinde yapılan değerlendirmelerde, yeterli bulunan ve aramaya değer görülen iki önemli saha TPAO'ya tahsis edildi. Libya'nın Milli Petrol Şirketi ile TPAO arasında kısa bir süre önce imzalanan anlaşma metninin Libya parlamentosuna sunulduğunu belirten yetkililer, onayın en geç 2-3 ay içinde alınacağını kaydetti. TPAO'nun bu ülkede hampetrol arama ve üretim yapmasını sağlayacak onayın alınmasının ardından, bir ofis açılacak. Yapılacak arama çalışmaları en geç 3 yıl içinde tamamlanacak.

Dünya Bankası kredisi onaylanıyor
Dünya Bankası'ndan sağlanan 757.5 milyon ABD Doları tutarındaki kredilere ilişkin anlaşma, Dünya Bankası'nın Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu bölgesel başkan yardımcısı Johannes F.Linn ile Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp arasında yarın (23 Kasım Salı) Ankara'da imzalanacak. Hazine Müsteşarlığı'nda yapılacak ve 17 Ağustos depremi sonrası meydana gelen zararların giderilmesine yönelik kullandırılacak 757.5 milyon ABD Doları tutarındaki krediye ilişkin anlaşmanın ardından, Hazine Müsteşarı Demiralp ve Dünya Bankası başkan yardımcısı Linn'in ortak basın toplantısı yapmaları bekleniyor.

Mothercare'den güvenli yolculuk
0-8 yaş grubu çocuklar ve anne adaylarının ihtiyaçlarına cevap veren Mothercare, minikler için farklı seçeneklerde otomobil koltukları sunuyor. Bu koltuklar aynı zamanda, kolayca mama sandalyesine dönüştürülebiliyor ve süpermarket arabalarına takılabiliyor.

DHL'den 1.5 milyar dolar yatırım
DHL Worldwide Express, uluslararası dağıtım ağını 1.5 milyar dolarlık yatırımla güçlendiriyor. DHL, 222 uçaktan oluşan havayolu filosuna 44 yeni Boeing 757 tipi uçak ekliyor. DHL, Frankfurt, Köln ve Singapur'da inşa edilen yeni toplama merkezleriyle dağıtım ağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bauhaus'da yeni bir uygulama
Yapı marketi Bauhaus üreticilerle satıcılar arasında 'Müşteri-İlan-Servis' hattı kurdu. Uygulamanın amacı müşterilerin herhangi bir ilan ücreti ödemelerine gerek kalmadan, alışveriş esnasında aradığı şeyleri bulabilme, satmak istediği şeyleri de satabilme imkanı getiriyor.

Tansaş'ın 4. işletmesi Beşiktaş'da
Eylül'de Levent, Arnavutköy ve Kartal'da market açan Tansaş, 4. işletmesini Beşiktaş'ta hizmete sundu. Toplam 1.203 metrekarelik alana kurulan Tansaş'ta 50 kişi çalışıyor ve 6000 civarında ürün çeşidi ile tüketicilere sunuluyor.

Tekel'de yabancı ortaklık askıda
TEKEL Genel Müdürü Mehmet Akbay, TEKEL'in Akhisar Fabrikası için ortaklık çalışmaları yaptığı yabancı kuruluş British American Tobacco'nun (BAT), projeye mevcut şekliyle imza atmayı askıya aldığını bildirdi.

TEKEL'in özelleştirilmesinin gündemde olmadığını ifade eden Akbay, bunun için ayrı bir kanun çıkartılması gerektiğini hatırlattı ve "Özelleştirme olarak algılanan işler, bizim genel hükümlere göre yaptığımız bağlı ortaklıklar ve iştirakler kurulması olarak adlandırılabilecek faaliyetlerdir" dedi.

Akbay, "Bu tür girişimlerin sonuçlandırılması çok uzun zaman alıyor. BAT ile kurulmaya çalışılan ortaklık konusunda bir takım gelişmeler; fiyatlar düzeyinin 3 yıl öncesinden daha geride kalması, Türk tütününden yapılan bir sigara olan Maltepe'nin pazar payında bir gelişme sağlanmaması, pazarla birlikte büyümemesi, olumsuzluk olarak addediliyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır