kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Turistlere fındık verelim'
Milletvekilleri turizmdeki ağır tahribatın giderilmesi için birbiri ardına cin fikirler patlattı. FP'li Karapaşaoğlu'nun "Turistlere fındık dağıtalım" önerisi ise en ilginciydi

Bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasından sonra turizm sektöründe yaşanan durgunluğun, gelecek yıl aşılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Neden mi? Turizmdeki ağır tahribatın giderilmesi adına cin fikirleri ile katkıda bulunan milletvekillerimiz sayesinde. Yer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu. Turizm Bakanlığı'nın 2000 Yılı Bütçesi görüşülüyor. Vekillerimiz birbiri ardına önerilerini sıralıyor. İşte birkaç örnek:

Masum Türker (DSP): AGİT için gelen yabancı basın mansuplarına Osmanlı hamamlarını tanıtalım.

Zeki Ünal (FP): Alanya'da turistlerin öldürülmesine çok üzüldüm. Ama onlar da kendi memleketlerindeki gibi sere serpe dolaşıyorlar. Vatandaş da haliyle şeytana uyuyor.

Mücahit Himoğlu (MHP): Turistlere hayat sigortası yapalım.

Altan Karapaşaoğlu (FP): Ülkemize gelen turistlere fındık dağıtalım.

Bürokraside son durum
IMF fırtınasını atlatmaya çalışan ekonomi yönetimi hareketli günlere hazırlanıyor. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'in yakın çevresine, "Stand-by'ı imzalayalım, ayrılmayı düşünüyorum" dediği anlatılıyor. Demiralp için Bankacılık Kurulu Başkanlığı uzak bir ihtimal olarak görülmüyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın dış tayin kararnamesine ise son nokta konulmak üzere. Müsteşar Yardımcıları Üstün Güven ve Reyhan Atmaca, Avrupa'nın önemli başkentlerine atanacaklar. DPT'deki görevinden alınan Yavuz Arınsoy MNG Grubu'na geçiyor. Faik Öztrak ise şimdilik dinleniyor. Maliye Gelirler Genel Müdürlüğü ise Niyazi Çömez'i özel sektöre kaptırdı.

Arjantin modeli de neymiş!
Halkbank Genel Müdürü Yenal Ansen, geçtiğimiz hafta Arjantin'e gitti. 130 ülkeden 600 civarında Halk Bankası temsilcisinin katıldığı toplantıda, Türkiye ilgi odağı oldu. Gerisini Ansen'den dinleyim:

"Arjantin mucizesini gerçekten çok merak ediyordum. Ancak, gördüklerim beni hayalkırıklığına uğrattı. Havalimanı dış hatlar terminali Ankara- Esenboğa'nın en az 20 yıl gerisinde. Başkent Buenos Aires 11 milyon nüfuslu. Şehrin yüzde 40'ından fazlası baraka. Etrafta 1963-75 model arası otomobiller. Halk fakir. Ancak, ABD'nin arka bahçesi olarak ekonomilerini düzeltme adına üç şey yapmışlar. Hızlı özelleştirme, vergi oranlarında indirim ve basitlik, 1 Dolar=1 Peso."

TOBB'da üçlü yarış
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 2000 yılı Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimleri için kulisler şimdiden başladı. Bir zamanlar DYP'nin kalesi olan TOBB'da, MHP'den FP'ye kadar artık tüm partilerin gözü var. Yarışta şimdilik üç isim ön plana çıkıyor. Statükodan yana olan delgelerin Fuat Miras'ı, değişimden yana olanların Zafer Çağlayan'ı, muhalefetten yana olanların ise Mehmet Yıldırım'ı tercih edeceği konuşuluyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır