kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DuPont'la yatırıma devam
Dupont'la birlikte Dusa'nın Arjantin ve Brezilya'da iki fabrikasını açan Sakıp Sabancı, "Yeni yatırımlar yapacağız. Fabrikalarımızı birleştirip yüzde 50-50 ortaklık teklif ettiler" dedi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, dünya devi ABD DuPont firması ile dev ortaklığa giriyor. Holding Güney Amerika'nın iki büyük ekonomisi Arjantin ve Brezilya'da ABD'li ortağı Dupont ile yüzde 50-50 ortak iki fabrika hizmete açtı.

100 milyon dolarlık Dusa Arjantin ve Dusa Brezilya fabrikalarında üretilecek olan kord bezleri, Güney Amerika'daki 22 lastik fabrikasına pazarlanacak. Açılışlara, Sakıp Sabancı, Dusa Yönetim kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Genel Koordinatörü Hasan Güleşci ile birlikte Amerikalı ortağı DuPont Yönetim Kurulu Başkanı Ed Van Welly ve diğer yöneticiler katıldı.

BÜYÜK ORTAKLIK TEKLİFİ
Sakıp Sabancı, yeni hedeflerinin dünya şirketi olmak olduğunu ve bu nedenle Dupont ile dev ortaklıklar yapacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Dupont ile işlerimiz daha da büyüyecek. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki tesislerimizi birleştirip ortaklığımızı dev boyutlara getireceğiz. Hollanda merkezli iki yeni şirket kuracağız. Bir tanesi naylon, diğeri polyester üretimiyle ilgili. DusaKord ve DusaPolyester adındaki şirketlerde ortaklık yine yüzde 50-50 olacak. "

DuPont'un Kordsa'da aldığı hisseler karşılığında holdinge ya büyük para ödeyeceğini ya da Amerika'da Catonoga kentindeki 50 bin ton kapasiteli naylon iplik fabrikasının yüzde 50 ortaklığını vereceğini belirten Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'li ortağımız DuPont bize çok güveniyor. Onun için bize dünyanın diğer ülkelerindeki kordbezi ve naylon iplik fabrikalarımızı birleştirip yüzde 50-50 ortaklık teklif etti. Bu teklifi çok önemli bulduk. Kordbezinde biz İzmit'teki Kordsa'yı, İsrail'de satın aldığımız fabrikayı, Mısır'daki Nil Kordsa'yı, Arjantin Dusa, Brezilya Dusa şirketlerimizi "KordSa"adıyla tek çatı altında birleştirip yarı yarıya ortaklık haline getireceğiz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır