kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000'de ihracatın limanı olacağız
Eximbank Genel Müdürü Kılıçoğlu, 672 milyon dolarlık dış kaynağı ihracata aktardıklarını belirterek, "2000'de ihracatçının limanı olacağız" dedi

Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, 1999 yılı performansını ve 2000 yılı planını SABAH'a açıkladı. 2000 yılında uygulanacak istikrar programının, döviz kurları üzerindeki etkileri nedeniyle ihracatçının sığınacak tek limanının Eximbank olacağını belirten Kılıçoğlu, "Bugünden hazırlık yapıyoruz. Özellikle, 2 yıl aradan sonra başarılan son tahvil ihracı 2000 yılı için morallerimizi düzeltti" dedi. Kılıçoğlu, bu yıl 4 milyar dolar düzeyine ulaşması beklenen ihracat kredilerinin gelecek yıl dolar bazında en az yüzde 10 arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Başbakan Bülent Ecevit'in, Temmuz ayında açıkladığı Ekonomik Paket'teki hedeflerin tümüne ulaşıldığını bildiren Kılıçoğlu, 672 milyon dolarlık kaynaı ihracata aktardıklarını söyledi.

Kılıçoğlu, Eximbank'ın Rusya ve Libya'da şantiyeleri açık olan ancak alacaklarını tahsil edemeyen firmalara 40 milyon dolar köprü kredi kullandırdığını, 50 firmaya 13 trilyon lira turizm pazarlama kredisi verildiğini, Kasım ayı itibariyle 3 bin 800 firmanın kredilendirildiğini, kredilerin yüzde 42'sinin KOBİ'ler tarafından kullanıldığını belirtti.

Bu yılın ilk 11 aylık döneminde 2.8 milyar doları kısa vadeli, 200 milyon domarı orta uzun vadeli olmak üzere 3 milyar dolar ihracat kredisi kullandırıldığını, 3 milyar dolarlık ihracatın da sigortalandığını da belirten Kılıçoğlu, 2000 yılı planını ise şöyle özetledi: "Gelecek yıl, Hazine ve bütçe kaynaklarından 160 trilyon lira sermaye desteği ve diğer kaynakların aktarılacağını düşünüyoruz. Bu yılın sonunda 4 milyar dolar seviyesine ulaşması beklenen kısa ve uzun vadeli ihracat kredilerinin gelecek yıl dolar bazında en az yüzde 10 arttırılmasını ve 4.4 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz."

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır