kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Yatırımda yeni kriter: Jeoloji"
İSO Başkanı Kavi, deprem yüzünden üretim kaybının 8-12 milyar dolara çıktığını belirterek, "Yatırımların kriterleri arasına arazinin jeolojik durumu da girdi" dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, 17 Ağustos'taki Marmara, 12 Kasım'daki Düzce depremi sonrasında üretim kayıplarının tahminlerin üzerine çıktığını söyledi.

Hüsamettin Kavi, depremlerin yarattığı tablonun, sanayi yatırımlarında kriterleri yeniden gözden geçirmeyi gerekli kıldığını söyledi. Daha önce, yatırımların fizibilite çalışmalarında toprağın jeolojik boyutunun neleri içerdiğinin pek çok yerde dikkate alınmadığını kaydeden Kavi, "Her şeyin, her yere kurulabileceği süreci artık değişti. Arazinin fiyatı, imar durumu, pazara, insan kaynaklarına yakınlığının yanı sıra jeolojik durumu da sanayi yatırımlarının kriterleri arasına girdi. Sanayiciler yatırım için yer alırken, toprağın o tesisin gerçekleştirilmesine uygun olup olmadığına dikkat edecektir" dedi.

Marmara depremi sonrası hasar tespiti için bölgede çalışma başlattıklarını, ancak herkesin kendi sorunlarıyla uğraşması nedeniyle sağlıklı sonuçlara ulaşamadıklarını belirten Kavi, fabrikalarda hasarın yanında, işgücünde yaşanan kayıplara işaret etti.

Deprem hasarının boyutu konusunda çeşitli kuruluşlarca yapılan çalışmalarda, iş kaybı, konut ve işyeri hasarları olarak 8-12 milyar dolarlık bir zarardan bahsedildiğini anlatan Kavi, fabrikalardaki üretim kayıplarının tahminlerin üzerine çıktığını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır