kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Özelleşmeye işçi desteği"
Devlet Bakanı Yalova, özelleştirme konusunda toplumun her kesiminden destek aldığını söyledi

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, özelleştirme konusunda hiçbir tereddüt ve sıkıntı yaşamadığını, hükümeti oluşturan partilerin bu konuda tam desteği olduğunu kaydederek, "Özelleştirmenin siyasi geleceğimi yok etmesi korkusu taşımıyorum. Türkiye'nin geleceği benim siyasi geleceğimin çok önündedir" dedi.

Özelleştirmenin altında siyasi değil, şahsi taahhüdünün bulunduğunu belirten Yalova, özelleştirme konusunda kamuoyunda da toplumsal mutabakat sağlandığını ifade etti. Yalova, sanayi ve ticaret odaları temsilcilerinin "özelleştirmenin büyük bir süratle yapılması" isteğini kendisine israrla söylediklerini kaydetti. Yalova, bazı işadamları tarafından "özelleştirme konusunda geç kalmakla" suçlandığını ifade ederek, "Açıkladığım takvime bağlı kalarak çalışmak durumunyadım. Hızlandırmam halinde topluma sunduğum takvimi kendim iptal etmiş olurum ki bu da hoş olmaz." dedi. Özelleştirme konusunda toplumun her kesiminden destek aldığına değinen Yalova, "İşçi kesiminin ezici çoğunluğu bile bu işin Türkiye açısından hayati önemi olduğunu ifade ediyor ve beni destekliyor" dedi.

İşçilerin özelleştirmede "Özelleştirilen kuruluşlarda çalışanların durumu ne olacak?" noktasında duyarlılık gösterdiğini anlatan Yalova, şöyle devam etti: "Ama hiç kimse endişe etmesin ki, sendika temsilcileri bu konuda ne kadar duyarlıysa, ben de en az onlar kadar hassas düşünüyorum. "


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır