kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
21'inci yüzyılın solcular zirvesi
Solcu liderler İtalya'da toplandı. 21'inci yüzyılın Sol'unu tartışan liderler, yoksul ülkelere daha çok sermaye ve İnternet götürülmesine karar verdi

İtalya'nın Floransa kenti dün dünyanın önde gelen solcu liderlerine ev sahipliği yaptı. "21'inci Yüzyılda Reformlar" başlığı altında yapılan ve Avrupa Üniversitesi Enstitüsü ile New York Üniversitesi'nin organize ettiği "Üçüncü Yol" konferansında Sol'un nasıl şekilleneceği ve sorunlar üzerinde duruldu. Kendilerini Üçüncü Yol denilen akıma adayan liderler arasında Amerika Başkanı Bill Clinton, İngiltere, Almanya ve Fransa Başbakanları Tony Blair, Gerhard Schröder ve Lionel Jospin vardı.

Konferansta bir konuşma yapan Clinton, 2000 yılı için bir reçete sunarak, "Tüm geri kalmış ülkelere kapital ve teknoloji bakımından yardım etmeliyiz. Daha fazla pazar açılmalı ve İnternet gibi maksimum yeni teknolojilerden istifade etmelerini sağlamalıyız" dedi.

Jospin işsizlik üzerinde durdu. Hükümetinin farklı sahalarda yeni iş alanları açma konusunda savaş verdiğini belirtti.

ÖZELEŞTİRİ DE VAR
Blair ise 21. asırda başlıca politikanın, küreselleşmenin sağlanması olduğunu ifade etti. Schröder, "Avrupa'daki Sosyal demokratlar iyi gitmiyor. Gelecek nesillerin omuzlarına borç bırakmak adil değildir" diye konuştu. Schröder, sosyal sistemde yenilik yapılmasına büyük önem verdiğini belirterek, halkın kapital kullanımı fikrine alışması gerektiğini vurguladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır